poticaji

Mostar: Prezentirane informacije gdje i kako se može doći do grant sredstava

Gospodarstvo / Flash | 09. 09. 2015. u 12:51 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Intera Tehnološkog parka u utorak je održan događaj "Grant sredstva - znam kako i gdje" na kojem su prezentirane informacije vezane za mogućnosti apliciranja na razne pozive za dodjelu grant sredstava i ostalih poticaja razvoju poslovnih ideja.

Događaj je okupio više od 50 sudionika, predstavnika poduzeća i nevladinog sektora, a nazočili su i predstavnici UNDP-a iz ureda u Mostaru i Sarajevu, priopćeno je Intere.

Pomoćnik ministra Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Zdravko Ćerović predstavio je aktualne javne natječaje za odabir korisnika grant sredstava tekućih transfera za 2015. godinu te kreditnih sredstava po programu "Kreditni poticaj razvoja poduzetništva i obrta".

Menadžerica poslovnog inkubatora u Intera Tehnološkom parku Meliha Gekić Lerić upoznala je nazočne s bogatim sadržajima koje u narednom periodu Intera priprema u svrhu poticanja i razvoja poduzetništva mladih.

Trenutno je u tijeku u realizacija prvog ciklusa Startup akademije u partnerstvu s ICBL-om i BIT Tuzla, a prijave za drugi ciklus planirane su za prosinac 2015.

Nagradni fond usmjeren je na financijsku potporu razvoju poslovne ideje kao i prisustvo na jednoj od najvećih investicijskih konferencija za startupe u Europi Pioneers Festival 2016.

U pripremi i je i realizacija SuperFounders programa, koji je regionalnog karaktera, a najuspješnijim startup poduzećima omogućit će pristup investicijama u prosjeku od 20 000 eura.

Deseti mjesec tradicionalno je rezerviran za Startup Weekend, koji se 16. listopada po treći put organizira u Intera Tehnološkom parku. Svi detalji i načini prijave na navedene programe bit će dostupni na službenim internetskim stranicama Intere, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close