Naše društvo

Mostar odgovorio na pitanja o smeću: ''Da nije žalosno, bilo bi smiješno!''  

''Ono što smo dobili, najbolje govori o ozbiljnosti i stručnosti nadležnih službi'', navodi udruženje
Gospodarstvo / Flash | 24. 10. 2017. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Kroz dostavljene odgovore Mreži Naše društvo da transparentnost i komunalne djelatnosti u Mostaru nemaju puno dodirnih točaka, navodi mreža nevladinih udruga koja je nekoliko tjedan čekala da joj nadležni odgovore na upite vezane za komunalnu politiku u Gradu na Neretvi.

''Da nije žalosno, bilo bi smiješno!'', navodi Mreža Naše društvo, koja je tražila govore i program ZKP-a za 2017. godinu, katastar zelenih površina, kao i troškovnik za potrošnju u 2016.godini.

''Ono što smo dobili, najbolje govori o ozbiljnosti i stručnosti nadležnih službi'', navodi udruženje koje je nedavno javno prozvalo odgovorne i reklo kako bi u nekim normalnim društvima zbog ovoga određene osobe trebale biti u zatvoru.

''Iako smo tražili dokumente za 2017., iz Gradske uprave smo dobili za 2016. s opravdanjem da plan zajedničke komunalne potrošnje vrijedi i za ovu godinu jer su oni donijeli takvu odluku'', rekao je Marin Bago iz Udruge Futura.

''To je jedan veliki apsurad. Ne možete vi krpiti istu rupu koju ste zakrpili prošle godine niti možete posaditi isto stablo koje ste već posadili, nisu ista proračunska sredstva. Dakle, nemoguće je prepisati jedan plan iz prošle godine i prebaciti ga na ovu'', rekao je bago i dodao kao se taj plan donosi na kraju godine prije planiranja proračuna jer je to važna stavka za jedan gradski proračun.

Odgovoreno je i kako ne postoje novi ugovori s izvođačima radova nego da se produžuju stari ugovori što nije u skladu sa zakonom jer ''odluke ne mogu biti iznad zakona''.

Odgovoreno je i kako Grad ne zna kolika je kvadratura zelenih javnih površina pa iz Mreže smatraju kako je to prostor za manipulaciju.

''Ako nemamo tog dokumenta onda se cijeli posao radi paušalno i ilegalno'', kažu u Mreži Naše društvo.

Kopirati
Drag cursor here to close