dugo nam je trajao

Mostar: Niče nova deponija pokraj novog parka

Gospodarstvo / Flash | 15. 10. 2016. u 16:09 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije prošlo dugo, a novi mostarski park, smješten pokraj Lutkarskog kazališta, dobio je novu deponiju smeća. Tako je ovaj dugo očekivani projekt, nedugo nakon otvorenja, ponovno ostao u sjeni problema koji se već godinama provlači oko mjesta namijenjenog najmanjima.

Pisali smo u nekoliko navrata kako je problem na ovoj lokaciji ničije smeće, jer nam je jednom rečeno kako nitko ne zna tko je nadležan za njega. Smeće je gradnjom ovog parka premješteno nekoliko metara dalje, ali je ostalo ničije.

Projekt izgradnje parak za djecu datira od 2008. godine, no zbog problema s imovinskim odnosima Grad je krenuo u realizaciju tek početkom srpnja ove godine.

Grad se tad hvalio kako ćemo postati bogatiji za još jednu, prijeko potrebnu, zelenu površinu za koju smo izdvojili 40.000 KM.

''U projektu smo namijenili, uz zelenu površinu, klupe, rasvjetu, posebno urađen prilaz i popločane ceste, igralište za djecu ali i poseban natkriveni dio za smeće, kako bi konačno riješili problem s deponijom koji se godinama vuče ispred ove ustanove'', potvrdio je ranije za Bljesak.info Branko Gašpar, iz Odjela za urbanizam i građenje.

Sve od navedenog je realizirano, no nadležnima izgleda nije palo na pamet da kontejner, koji se godinama povlačio oko Lutkarskog kazališta, premjeste na neko odgovarajuće i primjerenije mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close