Podsjećaju iz Grada

Mostarci će biti kažnjeni za odlaganje krutog otpada

Poduzeća i građani mogu zatražiti uslugu iznajmljivanja kontejnera i odvoza građevinskog otpada od renoviranja stanova
Gospodarstvo / Flash | 18. 07. 2019. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Obavještavaju se građani da će gradska komunalna poduzeća organizirati odvoz krupnog otpada (stari namještaj, kućanski aparati, vrtni, biljni otpad i sl.) svake zadnje subote u mjesecu, kada građani mogu odložiti krupni otpad pored kontejnera za komunalni otpad'', priopćeno je iz Službe za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara.

Građani i poduzeća mogu osobno odvesti i besplatno odložiti isključivo krupni ili građevinski otpad na gradsku deponiju građevinskog i krupnog otpada u Vrapčićima b.b. – prekoputa  stare deponije Uborak, svakim radnim danom od 7 do 14 sati.

Na deponiju se ne mogu odlagati druge vrste otpada (komunalni otpad, životinjski, opasni otpad, stare gume i sl.). Deponija je, navode, ograđena i pod stalnim nadzorom.

Poduzeća i građani mogu zatražiti uslugu iznajmljivanja kontejnera i odvoza građevinskog otpada od renoviranja stanova na slijedeće brojeve telefona:

  • JP Komos   -  061 203 252 (kontakt osoba Mirsad Omanović)

Građani su, navode, dužni pridržavati se navedenog u protivnom, novčanom kaznom od 100 do 500 KM kaznit će se građanin ako oštećuje posude za otpad, ulijeva u njih tekućinu, baca žeravicu ili vrući pepeo, ostatke životinja, građevinski materijal, glomaznu ambalažu, dijelove kućnog namještaja i slično, priopćeno je iz Grada, pozivajući se na odluku komunalnom redu iz 2005. godine.

Za poseban otpad, poput životinjskog ili bolničkog, potrebno je sklopiti ugovor sa komunalnim poduzećima.

''U posude za komunalni otpad zabranjeno je odlagati: papirnu ambalažu iz trgovačkih, ugostiteljskih i drugih poslovnih objekata; otpad iz mesnica i trgovina mesom i mesnim prerađevinama; otpad iz zdravstvenih ustanova. Navedeni poslovni subjekti trebaju sklopiti posebne sporazume s ovlaštenim operaterima koji zbrinjavaju navedene vrste otpada i odlagati ga odvojeno od komunalnog otpada u sklopu svojih poslovnih prostora'', stoji u priopćenju.

Novčanom kaznom od 1.000 do 5.000 KM kaznit će se poduzeće, druga pravna ustanova, ili pravna osoba, a kaznom od 200 do 1.000 KM odgovorna osoba u tim ustanovama, ukoliko ne postupaju sa otpadom na propisani način, stoji u Odluci o komunalnom redu.

Kopirati
Drag cursor here to close