Startup Europe Week

Mostar: Mladima prezentirano što je potrebno za pokretanje biznisa

Gospodarstvo / Flash | 04. 02. 2016. u 17:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji poslovnog parka SPARK i razvojne agencije REDAH, u prostorijama SPARK-a danas je u Mostaru održana konferencija Startup Europe Week (SEW).

Tim povodom u izjavi za Fenu Startup menadžer u SPARK-u Marko Zeljko je kazao kako su danas tijekom dvosatne konferencije predstavnici Ministarstva gospodarstva i Ministarstva financija Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) te REDAH-a i SPARK-a dali konkretne savjete i primjere potpore i resursa za poduzetnike.

"Tijekom održavanja konferencije, posjetitelji su postavljali pitanja kako bi saznali informacije iz 'prve ruke' koje su potrebne za pokretanje biznisa. Također, dobili su informacije o mogućnostima financiranja mladih poduzetnika od strane organizacija u našoj državi i od strane Europske unije", kazao je Zeljko.

Po njegovim riječima mladim poduzetnicima je približen način kako da u sklopu SPARK-a pokrenu svoj biznis bez početnih ulaganja. Pojasnio je kako mladim poduzetnicima svu infrastrukturu i edukaciju pruža SPARK kako bi oni na tržištu testirali ono što žele raditi. Nakon testiranja ukoliko se pokaže pozitivnim oni mogu krenuti u formalno pokretanje firmi.

Inače, Inicijativa Startup Europe Week se svake godine početkom veljače u isto vrijeme održava u brojnim europskim gradovima u više od 40 država, a ove godine na mapi je Bosna i Hercegovina, odnosno dva grada, Sarajevo i Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close