Nema vode

Mostar: Fontana ugašena, možda će je očistiti

Pretpostavljamo kako je voda ugašena kako bi se fontana očistila.
Gospodarstvo / Flash | 17. 07. 2018. u 22:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S radom je prestala fontana na Španjolskom trgu u Mostaru. Pretpostavljamo kako je voda u fontani ugašena kako bi se fontana očistila. 

Podsjećamo kako smo prije nekoliko dana prenijeli reakcije čitatelja koji su bili zgroženi stanjem u kojemu se voda u fontani nalazila.  Voda u fontani je bila zamućena, te je po mišljenju građana nitko nije čistio.

''Fontana na Španjolskom trgu je najbliže tifusu što sam do sada vidio. Inače radi na reverzibilni đir, vrti istu vodu. Piše da voda nije za piće, ali ipak, neuredno je i ružno izgleda. Vjerojatno je nitko ne čisti ili nedovoljno čisti'', iznio je mišljenje naš čitatelj.

Fontana na Španjolskom trgu stavljena je u funkciju 2012. godine, a godinu kasnije zabilježena je velika akcija čišćenja iste. Tada su poslove na čišćenju izveli vatrogasci i djelatnici parkova. Osim mulja u fontani bilo je smeća i kamenja.

Tada je otkriveno kako je glavni problem ove fontane to što fontana nema vezu s vodovodnom i kanalizacijskom mrežom pa smrdljiva tekućina puna kojekakvog smeća i otpada kruži kroz fontanu, ali se ne pročišćava. Sve ovo dovelo je do toga da fontana koja je najavljena kao suvremena stvar kojom upravlja softver postane izvor zaraze. 

Kopirati
Drag cursor here to close