Bazar

Mostar dobio 20 novih dućana s domaćim proizvodima

Gospodarstvo / Flash | 04. 06. 2016. u 11:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Mostarske tepe u Starom gradu otvoren je novi lanac trgovina „Bazar“ koji će svim domaćim proizvođačima pružiti jedinstvenu priliku da svoje proizvode plasiraju na prodajne police bez ograničenja i dodatnih troškova.

Naime, ideja izgradnje poslovnog prostora na vakufskom zemljištu na lokaciji Tepa, Stari grad-Mostar, stara je više od 30 godina, kada je napravljeno i prvo idejno rješenje. Projekt je realizirao Medžlis Islamske zajednice Mostar, piše Dnevni list.

Domaći proizvodi

Trgovine su započele s radom krajem travnja. Projekt sadrži oko 20 poslovnih dućana na jednoj, te otvorenu tržnicu na drugoj etaži. Ukupna površina Bazara iznosi oko 900 m2. Radove na projektu je izvodila mostarska građevinska tvrtka MIP.

Lokacija se nalazi u neposrednoj blizini Starog Mosta u zoni koja je kao posebna vrijednost kulturno – povijesnog nasljeđa proglašena i stavljena pod zaštitu UNESCO-a, te u pravnom smislu stavljena u nadležnost Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta je pokretanje maloprodajnog lanca u kojem će svoje mjesto pronaći svi kvalitetni domaći proizvodi.

Prema riječima Armina Sejfića kojega je Medžlis islamske zajednice zadužio za komunikaciju s zakupcima smatra kako će ovaj projekta zaživjeti jer će od sada turisti, ali i domaći imati prigodu naći domaće eko proizvode na jednom mjestu.

''Mislim da je otvaranje lanca trgovine „Bazar“ pun pogodak za Stari grad što se tiče turizma. ovaj prostor obiluje kreativnošću i obilnošću dućana. Zastupljeni su tradicionalni načini izrade bakra i rukotvorine. U sklopu bazara se nalazi slastičarna i ćevabdžinica, koje su otvorene za sve posjetitelje'', kazao je Sejfić.

On je naveo da imaju cilj da turistima ponude širok asortiman proizvoda a samim tim će dati šansu i malim lokalnim proizvođačima da bez posrednika i dodatnih troškova, pronađu svoje „mjesto pod suncem“ kako bi plasirali svoje kvalitetne proizvode po pristupačnoj cijeni.

Posjeta nije zadovoljavajuća

Prema njegovim riječima građani su iskazali zadovoljstvo povodom otvaranja novih poslovnih prostora jer imaju mogućnost vidjeti mnoštvu zanimljivih predmeta među kojima je i izrada ručnog nakita.

„Obzirom da je tek počela turistička sezona, zadovoljni smo brojem posjetitelja i vjerujemo da će u idućem periodu taj broj rasti“, izjavio je Sejfić.

Ipak, u trgovci su se požalili kako posjeta u prvih mjesec dana nije na zadovoljavajućoj razini. Nadaju se kako će dolaskom ljeta i povećanom broju turista posao krenuti na bolje.

Kopirati
Drag cursor here to close