Razvoj ekonomije

Moore: BiH bez političke stabilnosti neće biti atraktivna za strane investitore

Gospodarstvo / Flash | 22. 03. 2017. u 09:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini veleposlanik Jonathan Moore ukazao je danas da bez više političke stabilnosti i suradnje na svim razinama, ova zemlja neće biti atraktivna za strane investitore.

''Kada je zemlja na čvrstom putu ka integracijama te može ispuniti sve postavljene uvjete, onda prosperitetnija i suverena BiH može donijeti prave rezultate svojim građanima'', rekao je Moore.

Kao dobar primjer suradnje vlasti u korist građana izdvojio je i nedavnu zajedničku sjednicu entitetskih vlada.

''Posebno cijenimo uspješan menadžment u javnom i privatnom sektoru. Vidjeli smo brojne uspješne rezultate širom BiH, kada poslodavci ili gradonačelnici/načelnici na lokalnoj razini rade konkretne stvari, jer bez novih investicija neće biti radnih mjesta i prosperiteta u BiH'', istaknuo je Moore.

Uoči trećeg Foruma menadžera RS-a, u organizaciji Centra za edukaciju “Pro Educa”, te u suradnji s banjalučkom konzultantskom firmom “ConsultIn”, šef Misije OSCE-a je rekao i da želi da se vidi što više konkretnih rezultata u gospodarskoj sferi.

''Takve tvrtke, poslodavci i menadžeri su najbolji primjer za sve nas kako se ova zemlja može razvijati'', naglasio je Moore.

Forum menadžera RS-a je konferencija koja u jednom danu u Banja Luci okupi eminentne stručnjake, uspješne menadžere, ali i sve one koji su zainteresirani da čuju uspješne priče, konkretne primjere, posljednje trendove, ideje i pravila iz oblasti menadžmenta, inovacija, lobiranja, angažiranosti zaposlenih, organizacijske kulture, megatrendova i mnogim drugim temama.

''Forum je jedinstveno mjesto okupljanja stručnjaka i najsposobnijih ljudi našeg i regionalnog gospodastva, od privatnog sektora, putem banaka i osiguravajućih kuća, do javnih poduzeća i institucija. Upravo zbog toga, osim za razmjenu iskustva i znanja, ovaj skup je ujedno i odlična prilika za uvezivanje najsposobnijih menadžera iz RS-a, ali i regije'', rekao je predsjednik Organizacijskogodbora III foruma menadžera RS-a i direktor ConsultIna Srđan Praštalo.

Kopirati
Drag cursor here to close