Pomoć Africi

MMF novčano pomaže zemlje pogođene ebolom

Gospodarstvo / Flash | 27. 09. 2014. u 08:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni monetarni fond (MMF) uputit će pomoć od 130 milijuna dolara pomoći zemljama Zapadne Afrike koje se tijekom prethodnih mjeseci pogodio virus ebole, javlja Anadolu Agency (AA).

MMF je donio odluku o slanju pomoći od 130 milijuna dolara od čega će Liberiji biti poslano 49, Gveniji 41 i Sierra Leoneu 40 milijuna dolara.

Pomoć u spomenutim zemljama će biti iskorištena za rješavanje proračunskog deficita.

MMF je pozvao međunarodnu zajednicu da pošalje pomoć zemljama Zapadne Afrike koje se suočavaju sa prijetnjom virusa ebole.

Od posljedica bolesti izazvanih epidemijom ebole u zapadnoj Africi do sada je smrtno stradalo 2.400 osoba, a zabilježena su 4.784 slučaja zaraze ovim virusom.

Podsjetimo da je početkom ovog tjedna objavljen podatak američkih zdravstvenih dužnosnika koji predviđa da će do sredine siječnja slijedeće godine u svijetu biti 1,4 milijuna oboljelih od ebole.

WHO još uvijek nije pronašla efikasan način liječenja ni cjepivo koja bi sprječavala razvoj ove bolesti. Zbog povećanja broja zaraženih od virusa ebole WHO proglasila je izvanredno stanje, a upotrebu eksperimentalnih lijekova je proglasila etičkim.

Kopirati
Drag cursor here to close