Izvoz u EU

''Mlijekoprodukt'' iz Kozarske Dubice plasira prve količine mlijeka na tržište RH

Gospodarstvo / Flash | 26. 08. 2015. u 09:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poduzeće “Mlijekoprodukt” Kozarska Dubica, nakon što je uvršteno na popis mljekara iz BiH koje svoje proizvode mogu izvoziti u Europsku uniju (EU), prve količine mlijeka, za početak, plasirat će na tržište Hrvatske.

U ovom poduzeću podsjećaju da je industrija mlijeka u posljednje dvije godine pod velikim pritiscima zbog viškova mlijeka koji su dobrim dijelom nastali kao posljedica zatvaranja tako velikog izvoznog tržišta.

''Iako ne očekujemo da će količine u početku biti na razini izvoza koji smo imali u prethodnom razdoblju, nadamo se da će se kroz ovu liberalizaciju situacija bar djelomično stabilizirati kroz razdoblje koje je pred nama'', naveli su iz Mlijekoprodukta.

Od danas četiri mljekare iz BiH mogu nesmetano izvoziti mlijeko i mliječne proizvode u zemlje Europske unije, te vršiti njihov provoz preko teritorije EU na druga tržišta.

To su mljekare “Milkos” Sarajevo, Mljekara Livno, zatim “Meggle” Bihać i “Mlijekoprodukt” Kozarska Dubica, a koja danas stupa na snagu.

Iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH su ranije podsjetili da je Uredza veterinarstvo BiH 9. srpnja dostavio Europskoj komisiji - Generalnoj direkciji za zdravlje i potrošače, zahtjev za uvrštavanje na listu četiriju mljekara iz BiH koje ispunjavaju uvjete za izvoz mlijeka i proizvoda od mlijeka u EU.

Kopirati
Drag cursor here to close