Inspekcija u akciji

Misterija brodskog kontejnera u Mostaru

Gospodarstvo / Flash | 02. 03. 2016. u 08:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog papirologije, inspekcije i raznih pravnih procedura uništena je mogućnost da se otvori još jedan starački dom na području Mostara.

Naime, Ružica Kolobarić tvrdi kako se njezina kćerka htjela iz Amerike vratiti u Mostar, te otvoriti starački dom na Buni, međutim to zasad neće biti moguće jer je inspekcija zaplijenila brodski kontejner u kojemu je bila oprema za starački dom.

''Uz suglasnost sustanara ulaza na adresi Kraljice Katarine 8 c, Mostar, kontejner je stavljen na javnu površinu, uz zgradu ne ometajući prolazak pješaka ni automobila. Međutim inspekcija ga je zaplijenila jer nisam imala dozvolu za privremeno zauzimanje javne površine'', rekla je Ružica.

Odbijen zahtjev za korištenje javne površine

Kontejner je odvezen u siječnju, a Ružica mora platiti oko 1500 KM troškova odvoza ako želi kontejner dobiti nazad.

Kako nam je Ružica rekla, kontejner je na ovoj površini stajao gotovo dvije godine. U lipnju prošle godine komunalni inspektor je upozorio da se kontejner mora maknuti.

''6. srpnja 2015 god., se odazivam na poziv Inspekcije gdje mi se savjetuje pa podnesem zahtjev Odjelu za urbanizam i građenje, Služba za građevinske propise, za privremeno zauzimanje javne površine u vremenskom razdoblju od 1. srpnja 2015. do 31. prosinca 2016 godine., uz određenu mjesečnu taksu, što sam i uradila'', rekla je Ružica za Bljesak.info i dodala kako je njezin zahtjev odbijen u listopadu.

Nakon što nije dobila dozvolu za privremeno korištenje javne površine uputila je žalbu Žalbenom vijeću Grada Mostara koja je također odbijena.

''Pošto je žalba odbijena, 13. siječnja 2016. godine stiže obavještenje da će dana 26. siječnja 2016. godine u 9,00 sati pristupiti se prinudnom izvršenju rješenja. Svjesna situacije i osobe koja se zauzela da u rekordno brzom vremenskom roku riješi svoju prijavu i naum, angažirala sam čovjeka sa kamionom i dizalicom da se kontejner izmakne, 25. siječnja 2016 godine'', rekla je Ružica.

Kontejner izmješten, troškovi izvršenja oko 1500

Ona dodaje da vozač s dizalicom nije mogao ući u dvorište zgrade tog dana jer dvorište služi kao ''javno parkiralište''. S obzirom da taj dan dizalica nije mogla ući u dvorište zbog parkiranih automobila, sutradan je vozač dizalice opet pokušao ući u dvorište, što mu je onemogućila prema Ružicinim riječima policija.

''Policija koja je osiguravala izvršenje rješenja, nije dala vozaču da uđe u dvorište. U 8,45 sati dolaze inspektori, policija i njihova dizalica kako bi izmakli kontejner. Molila sam inspektora koji je pošao pečatiti kontejner, da dopuste mom vozaču da uđe u dvorište, kako ne bih imala dupli trošak'', rekla je Ružica i dodala kako ju je policajac gurno zbog čega je završila na CUM-u.

Taj dan je kontejner izmješten, te je stigao zaključak o troškovima izvršenja koji iznosi 1500 KM.

Htjela osigurati povratak djetetu

''Nakon ovog čina, posjećujem psihijatra pošto me kao građanina ove države boli nepravda koja mi je nanesena. Tri puta sam podnosila zahtjev za razgovor sa gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem. Svaki put kad bi došla provjeriti kad će me zovnuti, mog zahtjeva nije bilo'', rekla je Ružica za Bljesak.info.

Ružica je rekla kako ako sad želi kontejner natrag da mora platiti oko 1500 KM, te kako ima rok do utorka da izmiri ove troškove. Još uvijek ne zna hoće li podmiriti troškove kako bi dobila kontejner u kojemu se nalazi oprema za starački dom i osobne stvari unuka.

''Ovim u gradu ne znači ništa što se u Mostar htjelo vratiti pet duša i što je moja kćerka htjela zaposliti 20 osoba'', rekla je Ružica i dodala kako je iz jedne obične stvari, ispao veliki problem koji nipošto nije željela. ''Samo sam htjela osigurati povratak svom djetetu'', zaključuje Ružica.

Kopirati
Drag cursor here to close