Specijalni sud

Miroslavu Miškoviću pet godina zatvora zbog utaje poreza

Gospodarstvo / Flash | 20. 06. 2016. u 07:52 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam milijuna dinara vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića jer je pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko 320,3 milijuna dinara, odnosno oko tri milijuna eura.

Istom odlukom Mišković je danas oslobođen od optužbi da je oštetio putarska poduzeća, odnosno da je financijskim poslovanjem izvlačio novac iz njih, prenosi Tanjug.

Na ovu presudu i Mišković i tužiteljstvo za organizirani kriminal imaju pravo uložiti žalbu Apelacijskom sudu u Beogradu.

Sudac Maja Ilić rekla je da je sudsko vijeće odluku donijelo jednoglasno.

Vlasnik Delte nije prisustvovao izricanju presude, na što i nije obavezan.

Marko Mišković je 25. veljače osuđen zbog utaje poreza na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam milijuna dinara, uz obavezu da njegovo poduzeće "Merainvest" plati porez od oko 320,3 milijuna dinara, ali je kao i otac oslobođen od optužbi za izvlačenje para iz putarskih poduzeća.

Miroslavu Miškoviću je suđenje zbog zdravstvenih problema u prosincu 2015. godine razdvojeno od procesa protiv njegovog sina i ostalih optuženih.

Miškovići su bili su uhićeni u prosincu 2012. godine.

Poslije višemjesečnog boravka u pritvoru pušteni su da se brane sa slobode, uz jamstva od više milijuna eura, a pustovnice su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

Kopirati
Drag cursor here to close