Lukavac

Ministar Teletović na sajmu turizma i ekologije " List 2017"

Gospodarstvo / Flash | 15. 05. 2017. u 11:18 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ajdin Teletović, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša sudjelovao je na svečanosti otvaranja 15. Međunarodnog sajma turizma i ekologije „LIST 2017“ koji se od 11. do 13. svibnja održava u Lukavcu.

Nakon svečanog otvaranja, ministar Teletović posjetio je sajamske štandove na kojima je ponudu predstavilo 152 izlagača, među kojima i Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije, na čijem je štandu - razgovarajući s brojnim posjetiteljima - osobno predstavljao raznovrsnu turističku ponudu Hercegovačko-neretvanske županije.

S obzirom na to da je programom Sajma predviđeno pokretanje diskutiranja i inicijativa o ključnim problemima u oblasti turizma, ministar Teletović iskoristio je ovu prigodu za susrete s Nerminom Muzerom, ravnateljem Turističke zajednice Sarajevske županije i Asimom Bečićem, ravnateljem Turističke zajednice Tuzlanske županije. Razgovarano je o trenutačnom stanju unutar sektora turizma s naglaskom na aktualne prijedloge Zakona o turizmu i Zakona o boravišnoj pristojbi F BiH, čije bi usvajanje prema zajedničkom mišljenju dovelo do definitivnog urušavanja sustava turističkih zajednica. „Svi koji rade u turizmu vrlo dobro znaju da prirodne ljepote, arheološka, kulturna i tradicijska baština svake naše destinacije, same po sebi nisu dovoljne i jasno je da bez ulaganja u izgradnju turističke infrastrukture, podizanje kvalitete usluga, marketing i promociju nećemo privući više turista“, kazao je ministar Teletović naglašavajući kako je upravo to osnovna zadaća turističkih zajednica koje najbolje poznaju potrebe i interese, ne samo turista nego i pojedinačnih destinacija. Dogovoreno je da se započeti razgovori o ovim pitanjima intenziviraju te da već sljedećeg tjedna bude održan zajednički sastanak u Mostaru čiji domaćin će biti ministar Teletović i Turistička zajednica HNŽ-K.

Ministar Teletović posjetio je i sajamski štand Nacionalne turističke organizacije Crne Gore na kome je s Fuadom Hadžibetijem, ravnateljem Turističke organizacije Ulcinja razgovarao o mogućnostima uspostavljanja suradnje i zajedničkim prekograničnim projektima, kako bi pojedinačno bogatstvo različitosti, originalnosti i izvornosti sadržaja bilo pretočeno u atraktivne turističke sadržaje koji se međusobno nadopunjuju i zajednički doprinose prepoznavanju regije kao kvalitetne, integralne i poželjne turističke destinacije.

Tijekom Sajma, ministar Teletović susreo se i s dr. sc. Edinom Delićem, načelnikom Općine Lukavac koji mu je uručio zahvalnicu Turističkoj zajednici HNŽ-K za dugogodišnje sudjelovanje i potporu Međunarodnom sajmu turizma i ekologije „LIST“ Lukavac.

Kopirati
Drag cursor here to close