Mostar

Ministar Soldo i branitelji potpisali ugovor o dodjeli sredstava za zapošljavanje

Gospodarstvo / Flash | 11. 01. 2016. u 13:55 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar za pitanje branitelja HNŽ-a Oliver Soldo potpisao je u ponedjeljak u Mostaru ugovore s predstavnicima devet braniteljskih zadruga o dodjeli novčane potpore za otvaranje radnih mjesta na području te županije u iznosu od 38 230 maraka.

Od tog iznosa, u skladu s njihovim programom, sedam zadruga je dobilo između četiri i šest tisuća maraka, a ostale po 2 000 maraka za osnivanje.

Po riječima ministra Solde, ovogodišnji zahtjevi zadruga uglavnom su se odnosili na sadnju smilja, jagodičastog voća i bilja te nabavu opreme.

Govoreći o programu i planovima Vlade HNŽ-a kada su u pitanju branitelji, premijer HNŽ-a Nevenko Herceg izjavio je kako su branitelji na vrhu prioriteta rada Vlade u skladu s njezinim mogućnostima te da je Vlada uz branitelje u svim njezinim aktivnostima i programima.

Ustvrdio je kako je Vlada u ovoj i prethodnoj godini osigurala određena sredstva za pomoć braniteljima, koja se prije svega odnosi na njihovo liječenje, nabavu ortopedskih pomagala, zdravstvenu skrb i slično.

''Mene veseli što smo krenuli i u smjeru poticaja zapošljavanja naših branitelje i njihove integracije u društveni i gospodarski život'' dodao je Herceg.

Osim toga, premijer je istaknuo kako se Vlada skrbi i o djeci branitelja tako da će oni imati prednost u dobivanju vježbeničkog staža, kao i pri dobivanju stipendija jer je u tijeku odobravanje 1 200 stipendija.

Nakon potpisivanja ugovora, direktor Poljoprivredne zadruge "Eko food" Adnan Sabljić kazao je u izjavi za medije kako je njegova zadruga osnovana prošle godine i to upravo sredstvima koja im je osiguralo resorno ministarstvo. Zadruga već broj pet djelatnika, a sredstva u iznosu od 6 000 maraka utrošit će na proizvodnju smilja.

Kopirati
Drag cursor here to close