Intera

Mini sajam zapošljavanja i karijera u Mostaru

Gospodarstvo / Flash | 26. 06. 2015. u 13:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mini sajam zapošljavanja i karijera te javna debata o socio-ekonomskim reformama, koju organizira Forum za prosperitet i zapošljavanje i Ured specijalnog predstavnika EU u BiH, bit će organizirani u Mostaru 29. lipnja u Intera Tehnološkom Parku, na Bišću polju bb, priopćili su organizatori.

Kako je planirano programom događaja, 29. lipnja u 11 sati predviđeni su razgovori s građanima o Sporazumu za rast i zapošljavanje objavljenom u srpnju 2014. godine, fokusirani na najpotrebnije reforme i na prilike koje treba pružiti svim dijelovima bh. društva.

Isti dan, od 13 i 30 do 16 sati bit će organiziran mini sajam, gdje će se predstaviti oko 15 izlagača s više od 40 otvorenih radnih mjesta. Serijom jednodnevnih događaja i promotivnih aktivnosti u 15 gradova širom Bosne i Hercegovine, Ured specijalnog predstavnika EU u BiH nastavlja s implementacijom inicijative koja za cilj ima promociju javne debate o socio-ekonomskim reformama.

Inicijativa je proistekla iz Sporazuma za rast i zapošljavanje, koji je objavljen u spnju 2014. godine i poziva na izradu reformskog programa za Bosnu i Hercegovinu prema Zaključcima Vijeća Europske unije iz prosinca 2014. godine.

Tijekom jednodnevnih događaja organiziranih u četrnaest općina uključujući i posljednje u Doboju, 25. lipnja i Tuzli, 26. lipnja, predstavnici javnog i privatnog sektora, studenti, nezaposleni i građani su razgovarali o najčešćim socio-ekonomskim pitanjima poput visoke stope nezaposlenosti, manjka investicija, odlaska mladih iz države, neadekvatnog usmjeravanja socijalne pomoći, veza između obrazovanja i tržišta rada, itd.

Kopirati
Drag cursor here to close