Porez za imućne

Milijunaši s moralom: Žele plaćati veće poreze kako bi pomogli sirotinji u New Yorku

Gospodarstvo / Flash | 25. 03. 2016. u 21:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje40 njujorških milijunaša koji godišnje zarađuju najmanje 665.000 dolara, uputili su zahtjev institucijama da se povećaju porezi za imućne, kako bi se pomoglo siromašnima kojih je sve više.

Naime, savezna država New York nikad nije bila suočena s tako crnim brojkama kad govorimo o siromaštvu među djecom, ali i s tolikim brojem beskućnika. U pojedinim urbanim središtima čak više od polovine mladih živi u siromaštvu, dok je bez doma trenutno najmanje 80 tisuća ljudi, piše Hina.

"Kao Njujorčani koji su se okoristili ekonomijom u našoj državi, imamo mogućnosti, ali i odgovornost uzvratiti društvu", napisali su u otvorenom pismu guverneru Andrewu Cuomu.

Pismo je, između ostalih, potpisao i Steven Rockefeller. U njemu također stoji kako je nužno što prije uložiti u infrastrukturu, ali i obrazovanje ljudi, budući da prevše odraslih nema baš nikakve vještine potrebne za ekonomiju u 21. stoljeću.

Prema prijedlogu spomenutih milijardera, oni koji zarađuju imeđu dva i deset milijuna dolara ubuduće bi plaćali porez po stopi od 9.35 posto, oni koji zarađuju između 10 i 100 milijuna 9.85 posto, dok bi oni s prihodom većim od 100 milijuna na porez izdvajali 9.99 posto.

Takav bi porezni preustroj blagajni savezne države donio dodatnih 2.2 milijarde američkih dolara godišnje.

Kopirati
Drag cursor here to close