Agrarna plaćanja

Milenko oštetio proračun RS-a za 5 milijuna maraka

Gospodarstvo / Flash | 18. 10. 2016. u 11:14 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banja Luka podnijeli su danas Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka izvještaj protiv Milenka Obradovića zbog sumnje da je pričinio materijalnu štetu proračunu Republike Srpske za oko 5.242.760 KM.

Sumnjiči se da je u svojstvu direktora Agencije za agrarna plaćanja iz Banja Luke, u 2012. godini, svjesnim i kontinuiranim kršenjem Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja novčanih poticaja za razvoj poljoprivrede i sela, donosio na mjesečnom nivou rješenja za isplate različitih novčanih iznosa - premija za tri poduzeća iz Republike Srpske.

Poduzeća nisu ispunjavala uvjete predviđene Pravilnikom iz razloga jer nisu izmirila obveze iz prethodnog perioda prema Agenciji za agrarna plaćanja, nadležnom ministarstvu i javnom poduzeću iz Banja Luke, te kao takva nisu mogli biti korisnici poticajnih sredstava.

Osumnjičen je da je počinio kazneno djelo nesavjestan rad u službi, priopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka uz navođenje inicijala prijavljenog.

Kopirati
Drag cursor here to close