Nikola Krešić smijenjen

Marinko Gilja upisan u sudski registar kao direktor EP HZ HB

Gospodarstvo / Flash | 13. 09. 2015. u 09:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nikola Krešić je smijenjen, a Marinko Gilja u petak je konačno upisan u sudski registar kao odgovorna osoba za poslovanje Elektroprivrede HZ HB.

Time je prekinuta agonija koja je trajala od početka mjeseca, piše Dnevni list.

''Svi su članovi nove uprave na svojim radnim mjestima, izvršena je primopredaja, radi se u punom kapacitetu. Pred nama je puno posla i svi ćemo morati dati svoj maksimum kako bismo ispunili ciljeve koje smo sebi postavili'', ističe Gilja.

Inače, Marinko Gilja nedavno je izjavio kako će krenuti s procesom konsolidacije, utvrđivanja činjeničnog stanja i pravde za buduće djelovanje, te je najavio kako će stanje u tvrtki analizirati neovisna revizija i stručne službe unutar EP HZ HB.

Naveo je, piše Dnevni list, kako će analiza biti gotova za nekoliko tjedana, a nakon toga će njeni rezultati biti predani Nadzornom odboru Elektroprivrede HZ HB i drugim tijelima koja će se baviti rezultatima rada bivše uprave.

Gilja je također prokomentirao i informaciju kako je protiv njega, predsjednika Nadzornog odbora i policijskih službenika podnesena kaznena prijava.

''Dvoje bivših zaposlenika Uprave je prijavilo mene, predsjednika Nadzornog odbora i policijske službenike kako smo napravili neke prekršaje. Tu je riječ o agoniji. Govoriti da smo mi radili protivno našim ovlastima je čisto nepoznavanje propisa, zaključio je Gilja za Prvi.tv.

Već idući tjedan je najavio brojne aktivnosti nove uprave, a očekuje se kako će se unutar tvrtke idući tjedan riješiti i kadrovska pitanja. Veliki broj njih je riješen u prvih nekoliko dana Giljina mandata, a ostatak kadrovske križaljke će biti završen tijekom idućega tjedna, kao i još neke proceduralne stavke.

Kopirati
Drag cursor here to close