Brojni izazovi

Malinari: Osuđujemo pokušaje politizacije naših problema

Gospodarstvo / Flash | 14. 07. 2017. u 17:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radna grupa koja okuplja predstavnike akademske zajednice, Koordinacije udruženja proizvođača maline u FBiH, Saveza proizvođača jagodičastog voća u FBiH, Udruženja otkupljivača maline, te Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva održala je danas sastanak na kojem je usuglašen zaključak da će ta grupa u sljedećem razdoblju nastaviti s radom u cilju dugoročnog rješavanja problema malinarstva u Bosni i Hercegovini.

Malinari podvlače da su svjesni da im je ova godina pružila brojne izazove, te da je mogu rješava jedino uz suradnju proizvođača, otkupljivača i struke.

Naglasili su želju da se ograde od svih pokušaja zloupotrebe položaja malinara i osudili izjave pojedinaca koji ovih dana rade na tome da politizuju njihove probleme.

''U pitanju je opstanak malinarstva u našoj državi i tu nema mjesta za politiku. Pozivamo i proizvođače i otkupljivače da se suzdrže od ishitrenih izjava i da se ne obaziru na sve učestalije provokacije'', ističu oni.

Nedopustivim smatraju nastojanja da se malinare iskoristi za prikupljanje političkih poena. Naglašavaju da je svako ko ima neki konstruktivan prijedlog pozvan da se uključi u njihov rad, a sve one koji misle da na tuđim problemima mogu graditi svoj lični rejting mole da prekinu sa zbunjivanjem javnosti i širenjem dezinformacija.

Kopirati
Drag cursor here to close