Potpredsjednica FBiH

Mahmutbegović u Čapljini: Povećati broj zaposlenih povratnika

Gospodarstvo / Flash | 14. 01. 2016. u 14:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Čapljinu prate problemi kao i ostale sredine u Federaciji BiH, primarno veća nezaposlenost, a pri tome mislim posebice na mal broj zaposlenih s aspekta povratnika i Bošnjačke populacije, no drago mi je da postoji dobro raspoloženje da se taj problem riješi na zadovoljstvo svih nas'', rekla je potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, koja je u sklopu dvodnevne posjete Hercegovačko–neretvanskoj županiji posjetila i općinu Čapljina, gdje se sastala s načelnikom općine Čapljina dr. Smiljanom Vidićem.

Cilj posjete je bio upoznavanje potpredsjednice Federacije BiH sa aktualnom situacijom u općini Čapljina i razvijanje daljnje kvalitetne suradnje.

''Načelnik me informirao o detaljima vezanima za Čapljinu, posebice na stvari vezane za političku i ekonomsku situaciju, i dosta je dobrih stvari koje prate Čapljinu. Moram naglasiti kako Čapljina ima velike kapacitete, posebice na polju poljoprivrede i turizma, pa smo naglasili kako je potrebna razmjena informacija u budućnosti kako bi lokalna i federalna razina pomogli razvoj tih segmenata u Čapljini'', istaknula je Mahmutbegović.

''Drugi prepoznati problem je odlazak mladih, zato što prilikom povratka ne nalaze svoje mjesto u lokalnoj zajednici, u smislu zapošljavanja. Mi smo ukazali na projekte koji idu s razine Federalne vlade, kada je u pitanju upošljavanje mladih do 30 godina, što bi im moglo biti korisno'', kazala je u izjavi za Fenu Mahmutbegović, koja u tijekom posjete Čapljini obišla i povratničko naselje Opličići.

Načelnik Vidić je pozdravio sve nazočne te prezentirao ono što je urađeno u posljednjih nekoliko godina na ove općine. Na poseban način je istaknuo projekte koji su u tijeku ili će se realizirati u ovoj godini, a od velikog su značaja za lokalnu zajednicu.

U prvom redu to je izgradnja vodoopskrbnog sustava, te planirani radovi na izgradnji vodovoda za tehničku vodu Bivolje Brdo, rekonstrukcija zgrade osnovne škole na Domanovićima i mnogi drugi projekti.

U pratnji potpredsjednice Federacije BiH bili su Edin Mušić,  Ajman Šoše i savjetnici potpredsjednice F BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close