Suradnja

Mađarski veleposlanik u Mostaru odao priznanje Krešimiru Lukiću

Gospodarstvo / Flash | 08. 08. 2015. u 08:24 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Mađarske u BiH Jožef Neđeši u četvrtak je Krešimiru Lukiću, počasnom savjetniku za vanjsku trgovinu mađarske vlade u BiH dodijelio zahvalnicu za dosadašnji postignuti rad u ovoj oblasti.

"Ovo priznaje je za mene od velikog značaja. Drago mi je što je moj rad prepoznat i veselim se daljnjem sudjelovanju u razvoju ekonomskih odnosa BiH i Mađarske. Zahvalnica je zasigurno poticaj za dalji rad", kazao je Lukić nakon dobivene zahvalnice u prostoriji Gospodarske komore FBiH.

Neđeši je tom prigodom istaknuo kako je Lukić posljednjih nekoliko godina učinio mnogo za ekonomski razvoj ovih dviju država, te se trudio ostvariti međusobne interese BiH i Mađarske. "Lukić je posljednjih godina ostavio neizbrisiv trag, jer je mnogo učinio za jačanje vanjskotrgovinskih odnosa između BiH i Mađarske, te je aktivno pridonio radu Mađarskog veleposlanstva. Ovu zahvalnicu mu dodjeljujemo u znak priznanja proteklih aktivnosti", istaknuo je Neđeši.

On je dodao kako je Mađarska odlučna u tome da se između te i države BiH nastavi dosadašnja uspješna suradnja na političkom i ekonomskom polju, piše 'Dnevni list'.

"Odnosi između BiH i Mađarske su i do sada bili aktivni. Vrlo je bitno nastaviti tu suradnju i ubuduće. Uzajamno poštivanje je garancija takve suradnje u ovom poslu. Mađarska je odlučna u tome da podigne međusobne odnose zemalja regija kontinuiranim razvojem i jačanjem ekonomskih odnosa. Ključ uspjeha je pomaganje partnera, kao što to mi činimo", kazao je Neđeši.

Marko Šantić predsjednik Gospodarske komore Federacije BiH istaknuo je kako Mađarska u suradnji sa BiH može učiniti mnogo u sektorima poljoprivrede, turizma i energetike.

"Drago mi je što je mađarski veleposlanik prepoznao Gospodarsku komoru kao partnera u gospodarskom dijelu svoga posla. Razgovarali smo o mogućnostima daljnje suradnje ove dvije zemlje i naravno ishod će biti pozitivan. Naime, suradnja već odavno traje i između BiH i Mađarske postoji povijesna veza, ali i neraskidiva", kazao je Šantić dodajući da BiH mora iskoristiti ovu priliku koju suradnja nudi kako bi napredovala.

Kopirati
Drag cursor here to close