Lovište ''Čabulja''

Lovačko društvo ''Jarebica'' postalo vlasnik lovišta

Gospodarstvo / Flash | 19. 03. 2015. u 18:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nakon osam godina izglasavanja Zakona o lovstvu tek smo sada dočekali da dobijemo Ugovor o lovištu. Prvi put smo postali vlasnici našeg lovišta'', rekao je za Bljesak.info Nikola Golemac predsjednik Lovačkog društva ''Jarebica'' Mostar.

Lovište ''Čabulja'' koje je društvo Jarebica dobilo u zakup od Vlade HNŽ-a na deset godina obuhvaća administrativne granice gradskih područja Mostar - Jugozapad, Mostar - Zapad i Mostar - Jug.

''Nakon odobrenja imamo zakonsku obavezu u prvih šest mjeseci obilježiti granice lovišta vidljivim tablama propisanim zakonom da se zna koje je naše lovište. Iza toga slijedi proljetno prebrojavanje divljači'', rekao je Golemac.

Kako je rekao predsjednik Golemac društvu puno znači što je ovim Ugovorom postalo vlasnik svog lovišta i što na ovaj način postaju pravni subjekt. ''Sad je naše lovište, sada svaki prekršaj u lovu imamo pravo predati na sud, dok dosad to nismo mogli'', objašnjava Golemac.

Golemac ističe dobru suradnju s ministrom unutarnjih poslova Slađanom Bevandom od kojeg očekuju uređenje Zakona o držanju i nošenju oružja. Uređenjem Zakona o oružju poboljšati će se položaj lovaca, ali i onih koji te žele postati.

''Lovačko oružje po svojoj kategoriji nije oružje za samoobranu. Imaš ga pravo držati ako si lovac. Uređenjem Zakona sigurno će se i povećati broj lovaca'', rekao je Golemac

Također, danas je u organizaciji ovog društva magistar lovstva iz Lovačkog saveza Herceg Bosne Ivica Lučić u prostorijama MUP-a u Mostaru članovima društva održao predavanje ''Proljetno prebrojavanje divljači''.

Na predavanju je članove ''Jarebice'' upoznao s metodologijom prebrojavanja divljači koja će uslijediti uskoro.

Kopirati
Drag cursor here to close