Sadiq Khan

London i nakon Brexita ostaje ključni partner EU

Gospodarstvo / Flash | 28. 03. 2017. u 12:36 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

London će ostati otvoren prema Europi i Europskoj uniji čak i nakon Brexita, izjavio je u utorak gradonačelnik britanske prijestonice Sadiq Khan, istovremeno tražeći od britanske vlade da garantira svim građanima EU koji žive u Britaniji sa mogu ostati.

"Istina je da će London uvijek ostati ključni partner Bruxellesa i svake europske zemlje dugo nakon što se riješi pitanje Brexita" izjavio je Khan, koji se zalagao za britanski ostanak u EU, u govoru u Bruxellesu.

Dan prije nego što britanska premijerka Theresa May pošalje pismo u kome službeno obavještava Bruxelles da Britanija planira napustiti blok, Khan je pozvao europske čelnike da ne kazne Britaniju zbog Brexita i uočio je pozitivne prve signale.

"Nisam primijetio nikakve dokaza tijekom mojih jutrošnjih i jučerašnjih sastanaka o bilo kakvoj želji dijela EU da kazni Ujedinjeno Kraljevstvo ili njegove građane zbog pozicije koju su zauzeli prošlog lipanj" navodi on u izjavi nakon sastanka s predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem.

Khan bi se također trebao sastati s predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom i predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close