Razvoj

Livanjsko polje: Prostor koji treba postati funkcionalan

Gospodarstvo / Flash | 29. 11. 2016. u 13:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prezentacija "Livanjsko polje u svjetlu europskih integracija s posebnim naglaskom na područje bogate biološke raznolikosti, ruralni i regionalni razvoj" održana je u ponedjeljak u Hotelu "Park" u Livnu, priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije.

Prezentacija je organizirana u suradnji Ureda predsjednika Vlade Hercegbosanske županije s Vanjskopolitičkom inicijativom Bosne i Hercegovine i Public Administration Internationalom, a na njoj su konzultantica Ivana Laginja i predstavnik Vanjskopolitičke inicijative Igor Kosić predstavili smjernice i preporuke za Livanjsko polje u svjetlu EU integracija.

Predstavnik Public Administration Internationala Andrew McBride rekao da je projekt podržan od britanskog veleposlanstva i da za cilj ima poduprijeti institucije pri izradi agende za EU integracije.

''Prirodni resursi određuju i razvoj naše županije, a to su poljoprivreda i prehrambena industrija, šumarstvo i drvna industrija, te proizvodnja energije iz obnovljivih izvora, a sve navedeno treba biti dio naših aktivnosti koje će nas usmjeriti u pravcu da ovaj prostor bude funkcionalan i da na njemu žive ljudi, a ne da bude konzerviran kao što bi to pojedinci s viših razina željeli'',kazao je predsjednik Vlade HBŽ-a Draško Dalić.

Prezentaciji su, među ostalima, nazočili ministar unutarnjih poslova Darinko Mihaljević, načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, načelnik općine Glamoč Radovan Marković, načelnik općine Bosansko Grahovo Dušan Radun te predstavnici Općine Livno.

Kopirati
Drag cursor here to close