Tribina

Liječnici iz Hercegovine pozvani u sindikalno udruživanje

Gospodarstvo / Flash | 27. 03. 2017. u 08:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije odlučio je organizirati javnu tribinu, kao uvertiru u Sindikalno organiziranje, gdje bi doktore medicine i stomatologije upoznali sa stavovima, prethodnim i budućim aktivnostima, ali i saslušali stavove kolega s područja Hercegovine, kako bi što uspješnije i efikasnije pristupili Sindikalnom organiziranju.

Stoji to u pozivu Sindikata na tribinu pod nazivom ''Neophodnost sindikalnog organiziranja doktora medicine i stomatologije HNŽ i ZHŽ’’, koja će se održati u Hotelu Mepas u ponedjeljak 27. 3. s početkom u 17:30 sati.

Sindikat je liječnike u Hercegovini, upozorivši na važnost trenutka u kojem se liječnici nalaze, obavijestio kako trenutno vodi pregovore s Federalnim ministarstvom zdravstva te da je od izuzetne važnosti je da se i liječnici u Hercegovini što prije priključe Sindikatu doktora, kako bi kolektivni ugovor koji ispregovaramo bio važeći i za njih.

''Ovaj kolektivni ugovor po prvi put rješava status doktora kao posebnu djelatnost, i prvi put liječnici, o tako važnom dokumentu, odlučuju sami'', navedeno je u pismu

Sindikat navodi kako su pregovori liječnika s vlastima počeli prije nekoliko tjedana.

''Svima je naravno jasan položaj i uloga doktora u zdravstvu, i to da smo od presudnog značaja za cjelokupan sustav zdravstva. Ipak, sve to ne vrijedi, ako ta uloga nije riješena kroz propise kojima se štiti status i dignitet doktora.Upravo to želimo riješiti kroz kolektivni ugovor i zakone koje će Federalni parlament usvajati u sljedećem razdoblju a koje Sindikat doktora već priprema. Da bi sve to ostvarili i u konačnici uspjeli, moramo biti jaki, organizirani i prisutni na svakom dijelu Federacije BiH'', navodi Sindikat doktora medicine i stomatologije Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close