Sajam Šljive

Lijanović u Gradačcu: Tko proizvodi hranu, treba mu dati medalju

Gospodarstvo / Flash | 27. 08. 2014. u 13:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svatko onaj tko danas proizvodi hranu, zaslužuje medalju. Proizvoditi hranu u Bosni i Hercegovini znači biti izložen nelojalnoj konkurenciji iz uvoza, nemogućnosti izvoza, ne naplati proizvedene i prodane robe, izložen raznim prirodnim nesrećama koje pogađaju najviše proizvođače hrane'', naveo je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije Bosne i Hercegovine, Jerko Ivanković Lijanović, u svom govoru, prilikom otvaranja 41. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajma šljive u Gradačcu.

Lijanović, koji kaže kako je proizvodnja hrane garancija opstojnosti stanovništva svake zemlje, je naveo kako je ''čvrsto stajao uz proizvođače hrane, značajno povećali poticaje i zalagali se za njihovo, što brže, plaćanje''.

''Tražili smo od državne razine vlasti da ih zaštiti, da im osigura izvoz i dobivanje poticaja iz Evropskih fondova'', istaknuo je Lijanović otvarajući Sajam šljive, na kojem svoje proizvode predstavlja 230 proizvođača i prerađivača hrane.

Izlagačima i posjetiteljima Sajma, obratili su se i federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić, premijer Tuzlanske županije Bahrija Umihanić, načelnik općine Gradačac Edis Dervišagić i direktor Gradačačkog sajma Husein Topčagić.

Kao i na prethodnim, i na ovogodišnjem Sajmu šljive će se održati tradicionalno stručno-naučno savjetovanje „AgroTech“ i dodjela medalja za kvalitetu proizvoda.
Ovogodišnji sajam održava se od 27. kolovoza. do 30. kolovoza 2014., na kojem sudjeluju izlagači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, ali i Turske i Jordana.

''S ovog 41. sajma poručujem uvoznim lobijima i njihovim slugama, ne trošite vrijeme i novac uzalud. Koliko god nas napadali i kritizirali, nećete nas uplašiti. Nećemo odustati od podrške proizvodnji hrane, nećemo dozvoliti da samo 20 posto hrane proizvodimo, a 80 posto uvozimo. Podržavat ćemo proizvodnju hrane sve dok ne osiguramo dovoljno hrane za naše stanovništvo. Za to imamo mogućnost i to je naša obveza'', je Lijanović.

Kopirati
Drag cursor here to close