Ulazak na tržište

Lidl ne planira poslovati u BiH

Gospodarstvo / Flash | 31. 08. 2016. u 06:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Trenutačno, nemamo nikakvih planova za ulazak u Bosnu i Hercegovinu”, tako je glasio odgovor poslovne tajnice kompanije Lidla Vanesse Bolch na upit jesu li točna nagađanja o skorom ulasku njemačkog trgovačkog giganta na tržište u BiH.

Ova informacija vjerojatno će razočarati brojne, napose nakon objava više medija u BiH kako je ulazak Lidla gotova stvar.

O dolasku njemačkog trgovačkog lanca koji je u RH napravio najveći uzlet, a njegov ulazak se dogodio i u Srbiji, nagađalo se i ranijih godina, no od toga nije bilo ništa, piše Večernji.ba.

Dok se Lidl ne odluči ući na tržište BiH, kupci će morati, prije svega, u RH, odnosno Srbiju tražiti njihove brendove.

Podsjećamo, kako je BiznisInfo pisao da je najveći trgovački lanac u Europi kupio nacionalnu internet domenu u BiH – www.lidl.ba.

Kako doznaje ovaj portal, vlasnik domene www.lidl.ba je “Lidl Stiftung u. Co. KG”, Stiftsbergstr, 1 74167 Neckarsulm, Njemačka. Na domeni trenutno nije napravljena nikakva internet stranica, već je ona preusmjerena na Lidlovu međunarodnu domenu www.lidl-info.com.

Internet domena se obično kupuje unaprijed, prije službenog ulaska neke kompanije na strano tržište, kako bi se izbjegla mogućnost da netko drugi kupi domenu s nazivom tvrtke i kasnije ucjenjuje kompaniju i pokuša je prodati po višestrukoj cijeni, što se često događa.

Kopirati
Drag cursor here to close