Obnova 200 kuća

Kuvajt donirao 600.000 eura Posavskoj županiji

Gospodarstvo / Flash | 21. 07. 2014. u 10:08 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Kuvajta donirala je 600.000 eura za obnovu 200 obiteljskih kuća oštećenih u nedavnim poplavama na području Posavske županije.

- Vlada Kuvajta odlučila je pomoći tim ljudima da bi se život što prije vratio u normalu. Pomoć je već spremna. Želimo vidjeti stanje na terenu i u dogovoru s premijerom Marijanom Oršolićem odrediti na koji način će se ta pomoć implementirati. Sklopit ćemo ugovore sa domaćim kompanijama da bi i oni dobili posao, a pomoć će se usmjeriti u najteže nastradala područja - kazao je predstavnik humanitarne organizacije "Red Crescent" iz Kuvajta Anwar Abdullah Al-Hasawi.

- Iznimno sam zadovoljan posjetom gostiju iz Kuvajta jer u konačnici donijela je našoj poplavljenoj Županiji Posavskoj značajnu i konkretnu pomoć u iznosu od oko 600.000 eura. Sredstva će biti upotrijebljena za obnovu oštećenih obiteljskih domova što uključuje obnovu, stolariju na kućama i podne obloge. Po svakoj stambenoj jedinici bit će utrošeno oko 3.000 eura. Radi se o donaciji koja će biti usmjerena ravnopravno za sva tri naroda u Županiji Posavskoj - kazao je predsjednik županijske Vlade Marijan Oršolić

Dodao je kako je prioritet obnova kuća prije sezone grijanja te da će domaće tvrtke dobit posao i da županijske Vlada iz svoje administracije staviti inženjere na raspolaganje.

Kopirati
Drag cursor here to close