(ras)prodaja

Kuvajćani kupili plantažu i žele parcele na Buni kod Mostara

Gospodarstvo / Flash | 16. 09. 2016. u 10:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz mostarski Hepok, koji je prodan arapskom investitoru, Kuvajtski fond kupio je još jednu plantažu, a u pregovorima je i s vlasnicima nekadašnjih Staklenika u mostarskom naselju Buna koji su djelovali u sklopu Hepoka, odnosno još veće poslovne grupacije APRO-a, kao i određenih poljoprivrednih lokacija na području Ljubuškog, potvrdio je Večernjem listu Kamel Ratkušić iz agencije Agenta d.o.o. iz Mostara.

''Trenutno je najveće zanimanje ljudi koji dolaze iz arapskih zemalja za turizam, a krenulo je i s investicijama koje su jedine prave, zdrave investicije nakon dugog niza godina ulaganja uglavnom u agroproizvodnju'', rekao je Ratkušić koji ističe kako posljednje dvije godine pokušava snažnije otvoriti područje Hercegovine koje je puno zanimljivije po svojim ljepotama i potencijalima.

Podsjećamo, novi vlasnik Hepoka postalo je društvo za ulaganje u poljoprivredu "Zeraa Agriculture Investment" d.o.o. Sarajevo, a kako se doznaje, investitori iz Dubaija kupili su 94,8 posto dionica mostarske vinarije "Hepok" putem izvanburzovne transkacije.

Kopirati
Drag cursor here to close