Biznis

Kusturica sadi smilje i gradi destileriju

Gospodarstvo / Flash | 18. 10. 2016. u 10:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Redatelj Emir Kusturica planira na području Drakuljice u općini Bileća graditi destileriju za proizvodnju eteričnih ulja, a u planu su i još neki projekti, potvrdio je Srni načelnik Odjela za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove općine Bileća Radenko Popara.

Popara kaže kako je ove godine u nekoliko navrata razgovarao s Kusturicom koji ima namjeru na 50 hektara saditi smilje, a na drugih 50 hektara napraviti destileriju, prenosi Srna.

"Posljednji put smo u općini s Kusturicom razgovarali prije petnaestak dana i, prema njegovim planovima, realizacija projekta trebala bi početi na proljeće sljedeće godine", kaže Popara.

Istaknuo je kako ovih dana očekuje zahtjev koji bi trebao uputiti Kusturica za kupovinu 50 hektara zemlje i za zakup isto toliko površine, koji će se naći na dnevnom redu prve radne sjednice Skupštine općine Bileća.

Kusturica je Bileću odabrao, kaže Popara, jer je to podneblje pogodno za sadnju smilja, ali i što je filmski redatelj porijeklom iz Bilećkog sela Plana.

"Kusturica ima još ideja kada je riječ o Bileći", kaže Popara i dodaje da je redatelj najavio da će i premijera filma "Na mliječnom putu" biti u Bileći.

Kopirati
Drag cursor here to close