Stvaranje baze podataka

Kupreški šumari prošli obuku za korištenje GPS i GIS uređaja

Gospodarstvo / Flash | 23. 10. 2015. u 13:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu suradnje s UNDP-om, na Kupresu je u protekla dva dana održana edukacija djelatnika ŠGD "Hercegbosanske šume" d.o.o. Kupres na temu primjene GIS-a i korištenje GPS uređaja u aplikaciji "Mobile Mapper".

Kako su priopćili iz kupreške direkcije, za njihove potrebe još ranije su nabavljeni "Spectra Precision MobileMapper" softverski paketi s kojima su tijekom ovog rada upoznati inženjeri šumarstva iz svih šumarija ŠGD-a "Hercegbosanske šume" d.o.o. Kupres koji će na temelju toga prenijeti stečeno znanje i iskustvo na ostale kolege kojima je neophodno znanje rada na navedenim područjima.

Svrha ovakve edukacije, kako je priopćeno, povećanje kvalitete kartografiranja, prikupljanja podataka mjerenja i snimanja na razini cijelog Društva čime se stvara baza točnih podataka i dostupnost istih na jednom mjestu.

''Rastuća potreba za kartiranjem, potražnja za učinkovitim i pristupačnim rješenjem prikupljanja podataka mjerenja i snimanja na terenu omogućena je nabavom šest GPS uređaja čijim korištenje će se omogućiti stvaranje jedinstvene baze podataka za cijelo Društvo“, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close