Izgradnja

Krenula druga faza radova na mostarskoj Tepi

Gospodarstvo / Flash | 13. 01. 2016. u 23:08 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar će dobiti novu modernu Gradsku tržnicu, Tepu. Poduzeće ''Tržnice-pijace'' d.o.o. Mostar, ovih je dana počelo s provedbom nove faze gradnje Tepe.

Zbog financijskih mogućnosti projekt se provoditi u nekoliko faza. U prvoj fazi, koja je već završena, urađeni su zemljani radovi, struja, vodovodna i kanalizacijska infrastruktura i asfaltiranje platoa.

"Vrijednost nove faze obnove Tepe će biti oko 300.000 KM. Međunarodna organizacija IFAD je zadovoljna uloženim financijama iz prethodne faze, te je nakon apliciranja Uprave firme, osigurala jedan dio sredstava za fazu koja je u tijeku. Grad Mostar se uključio u ovaj veoma bitan projekt za razvoj i ljepši izgled grada", kazala je direktorica poduzeća 'Tržnice-pijace' Maja Kajtaz.

Faza koja je u tijeku obuhvata izgradnju čelične konstrukcije za natkrivanje Tepe. Radovi se odvijaju po planu i relativno brzo, a očekuje se da će trajati 90 dana.

Zelena pijaca ostaje u funkciji, kao i trgovci mliječnim proizvodima, svježim povrćem i voćem bit će na usluzi našim građanima koji ih svakodnevno obilaze.

Izvođač radova za ovu fazu, kao i prethodnu, je građevinska firma 'Gradnja' d.o.o. Mostar. Svrha natkrivanja je osiguranje boljih uvjeta za rad korisnika pijace, kao i kupaca.

Kopirati
Drag cursor here to close