Pritisak

Korisnici kredita u švicarcima nezadovoljni: Zivkaju nas iz banaka do 23 sata

Gospodarstvo / Flash | 06. 02. 2015. u 14:37 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komentirajući prijedloge banaka kod otplate kredita u švicarskim francima, predsjednik Udruženja korisnika kredita 'Švicarac' Kemal Duraković ističe kako se radi o istim prijedlozima koje su banke i ranije nudile te da su i tada kao i sada ti prijedlozi neprihvatljivi za korisnike kredita.

''U biti oni nama ništa novo nisu ponudili te i dalje nastavljaju po svom'', kazao je u izjavi za Fenu Duraković, dodajući kako nikada nije bilo toliko pritisaka na korisnike kredita i njihove žirante koje iz banka "zivkaju čak do 23 sata".

Naglasio je kako će kosnici kredita u CHF-u o tom pitanju na svojoj sutrašnjoj skupštini zauzeti stav te vidjeti što dalje.

Izvanredna skupština korisnika kredita u švicarskim francima održat će se sutra, 7. veljače, u 17 sati u hotel Hollywood na Ilidži u Sarajevu.

''Vjerojatno vam je poznato kako je jučer Hypo banka Mostar i Banja Luka izašla s priopćenjem kako ne želi da ni u kojem slučaju izađe u susret korisnika kredita oglašavajući se i na zahtjev Odbora za stalnu financijsku stabilnost, nekih stranaka u vlasti kao i nekih institucija BIH.

Ovo samo dokazuje okupaciju Hypo banke na teritoriju BiH... Ovo dokazuje da i guverner CB BiH jeste guverner na papiru, a nikako osoba koja bi trebala štititi domaću valutu i monetarni sustav BiH, kao i zakone u BiH'', ističe se u priopćenju Udruženja korisnika kredita 'Švicarac'.

''Do ostvarenja zakonskih prava (izuzev medija u BiH druge podrške nemamo) sutrašnja skupština korisnika kredita vjerojatno će predložiti niz mjera'', ističu u Udruženju "Švicarac".

Kopirati
Drag cursor here to close