Do Rima, Münchena, Barija i Verone

Mostarska krila: Sada više nema izgovora, mora funkcionirati

"Nađite zračnu luku gdje ćete imati od proljeća Beograd, Zagreb, Rim, München kao četiri velika hub-a tako da ne treba puno predstavljati što ovo znači", kazao je direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel.
Gospodarstvo / Flash | 17. 01. 2024. u 12:46 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ovo za Hercegovinu znači neizmjerno puno, očekujemo preko 50.000 putnika", kazao je gradionačelnik Mostara Mario Kordić nakon potpisivanja ugovora između Grada Mostar, Sky Alpsa i Zračne luke Mostar.

Ujedno, u Gradskoj vijećnici Mostara u srijedu je potpisan i ugovor između HIFA Oil – Sky Alpsa.

Ovim ugovorima potvrđene su izravne linije iz Mostara za Rim, München, Bari i Veronu, a koje bi trebale prometovati tijekom 2024. godine.

Foto: Bljesak.info / Marko Đuzel i Mario Kordić

Veliki događaj

"Ozbiljne turističke destinacije nema bez ozbiljne povezanosti s ostatkom svijeta tako da je u tom kontekstu ovo jedna velika stvar i prilika, međutim i velika odgovornost. Sada nećemo imati izgovora zašto nešto ne funkcionira, sada mora funkcionirati. Na turističkim djelatnicima Grada Mostara i nama svima u Gradskoj upravi je dodatno zasukati rukave i iskoristiti ovu priliku. Puno smo se trudili da se ovo danas ostvari, a sada nam slijedi pravi onaj rad da to i kapitaliziramo", naveo je Kordić. 

Dodao je kako bi, uz već postojeću liniju prema Zagrebu, Zračna luka Mostar uskoro trebala dobiti i izravnu let liniju do Beograda.

Foto: Bljesak.info / Potpisivanje ugovora

Kako ističe gradonačelnik, posao se završava, te se čeka potpisivanje.

"Na projektu Zračne luke Mostar radimo zadnje tri godine i bilo je jako, jako izazovno. Siguran sam da ne bi uspjeli na ovom projektu da se nisu uključile sve razine vlasti od federalne do svake moguće agencije koja ima veze sa zračnim prometom u BiH", naveo je zahvalni Kordić.

Jednim potpisom 

Direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel podsjetio je kako u mostarskoj zračnoj luci nikada nije bilo više od tri redovne linije.

"Mi smo s ovim jednim potpisom dogovorili četiri nove linije. Od toga imamo još Zagreb i Beograd", kazao je Đuzel te dodao:

"Ja ću biti izravan. Nađite zračnu luku gdje ćete imati od proljeća Beograd, Zagreb, Rim, München kao četiri velika hub-a tako da ne treba puno predstavljati što ovo znači".

Foto: Bljesak.info / Marko Đuzel

Brojke

Davor Ljubić iz Turističke agencije Međugorje naveo je kako poseban značaj za Međugorje ima linija s Italijom.

"U Međugorju smo definitivno zadovoljni i presretni mogućnošću da se Međugorje spoji preko Mostara s Italijom", kazao je Ljubić te dodao kako će to značajno doprinjeti turizmu u Hercegovini.

Istaknuo je kako je ovo početak koji bi trebao rezultirati značajnim povećanjem broja turista.

"Mi smo presretni da na ovaj način možemo dovesti oko 20.000 turista u Hercegovinu koji će ponijeti odavde ugodne dojmove za buduće", istaknuo je Ljubić.

Predstavnik talijanske zrakoplovne kompanije Skyalps.bz istaknuo je kako Mostar ima veliki neiskorišteni potencijal. 

Foto: Bljesak.info / Predstavnik kompanije Sky Alps

"Ovo predstavlja priliku za povećanje broja putnika turista za Grad Mostar i regiju. Mislim da će ovo biti jedna uspješna i plodonosna suradnja za sljedećih pet - šest godina", kazao je predstavnik talijanske zrakoplovne kompanije Sky Alps Alex Spinato. 

Podsjetimo, talijanska zrakoplovna kompanija Sky Alps javila se na javni poziv koji su objavili Zračna luka Mostar i Grad Mostar, a koji se odnosio na izbor najpovoljnijih ponuditelja za uspostavu subvencioniranih redovitih letova za 2024. godinu.

Između ostalog, u srijedu se predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto sastala s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

Krišto je naglasila da se raduje službenom posjetu Beogradu.

Istodobno je potvrđeno da će izaslanstvo Republike Srbije sletjeti na Zračnu luku Mostar zbog sudjelovanja na Mostarskom sajmu u travnju ove godine, čime će se službeno obilježiti otvaranje linije Beograd - Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close