Cijena Jane

Konzum Bosna i Hercegovina pomaže ugroženim područjima

Gospodarstvo / Flash | 20. 05. 2014. u 08:36 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konzum Bosna i Hercegovina u ovoj teškoj situaciji suosjeća sa svim stanovnicima koji su pogođeni elementarnim nepogodama u poplavljenim područjima i nastoji svojim aktivnostima pomoći najugroženijima.

Od prvog dana smo se aktivno uključili u pomoć ugroženom stanovništvu bez namjere da to komuniciramo jer je u ovakvoj situaciji najbitnije pomoći ljudima.

Potaknuti negativnim komentarima koji se mogu pročitati na određenim web portalima i društvenim mrežama osjećamo potrebu da javnost informiramo o našim dosadašnjim aktivnostima i pomoći koju smo uputili najugroženijima.
Konzum je iz svojih prodavnica u Maglaju, Žepču i Doboju građanima stavio na raspolaganje besplatno prehrambene proizvode i higijenske potrepštine.

U saradnji sa TV Hayat organiziranim humanitarnim konvojem za Maglaj i udruženjem Pomozi.ba najugroženijima u Maglaju u petak je dostavljena pomoć u hrani, vodi i higijenskim potrepštinama.

U vlastitoj režiji smo u subotu poslali i podijelili stanovnicima Maglaja dva šlepera pitke vode. Svim udruženjima koji su nam se obratili sa zahtjevom za sakupljanjem pomoći u našim prodavnicama smo iste odobrili pa se tako pomoć za najugroženije prikuplja u našim prodavnicama.

I druge kompanije iz koncerna Agrokor su se aktivno uključile u pomoć najugroženijima, Sarajevski kiseljak je donirao vodu preko ditributivnih centara u Sarajevu, Tuzli i Banja Luci.

Nažalost i u ovoj teškoj situaciji neki ljudi koriste situaciju kako bi plasirali neistine i nanijeli štetu našoj Kompaniji.

Ovim putem odlučno demantujemo natpise pojedinih web portala koji su pogrešno informirali javnost o tome da Konzum ne naručuje vodu od domaćih proizvođača. Konzum Bosna i Hercegovina u svom asortimanu ima u ponudi sve vodeće brandove domaćih proizvođača voda. Ukoliko je u određenom trenutku došlo do pražnjenja naših polica to je bilo uslijed povećane kupovine vode i nemogućnosti trenutne dostave od naših dobavljača zbog prekinutih putnih komunikacija.

Također, ovim putem demantujemo nedobronamjerne objave koje se šire putem društvenih mreža o povećanju cijena vode u našim prodavnicama. Odgovorno tvrdimo da nijednom našem artiklu nije povećana cijena. U konkretnom slučaju se radi o falsificiranom računu odnosno fotomontaži na kojoj je prikazana cijena Jane od 5L i prepravljena komunikacija na 1,5. Želimo Vas informirati da se radi o krivotvorenom računu kako bi se javnost dovela u zabludu a našoj Kompaniji nanijela šteta. U prilogu Vam dostavljamo prikaz falsificiranog i originalnih računa na kojima možete vidjeti stvarnu cijenu prirodne izvorske vode Jana. O navedenom slučaju kontrolu je izvršila i inspekcija te utvrdila da se radi o neistinitim navodima, o čemu je i informirala javnost.

Kao društveno odgovorna Kompanija, nastavljamo dalje sa našim humanitarnim aktivnostima kako bismo pomogli onima kojima je to najpotrebnije. U saradnji sa udruženjem Pomozi.ba Konzum će organizirati prikupljanje pomoći u svih 167 prodavnica. Konzumova velika distribucijska i logistička mreža se u potpunosti stavlja na raspolaganje za prikupljanje i distribuiranje pomoći najugroženijima.

Kopirati
Drag cursor here to close