Okrugli stol

Konjic - Tko guši normalno funkcioniranje gospodarstva?

U otvorenoj raspravi, gospodarstvenici Konjica su naglasili važnost ujedinjavanja poslodavaca u FBiH...
Gospodarstvo / Flash | 16. 02. 2024. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje poslodavaca u FBiH, u suradnji sa Udruženjem poslodavaca i samostalnih gospodarstvenika Konjic, organizirao je u Konjicu okrugli stol na kojem su predsjednik i direktor federalnog udruženja Adnan Smailbegović i Mario Nenadić predstavili ostvarene rezultate u radu Udruženja tijekom prethodne godine i najavili prioritetne aktivnosti za tekuću godinu s ciljem rješavanja ključnih problema u oblasti privatnog sektora.

Smailbegović je istaknuo da je usvajanje seta fiskalnih zakona od krucijalnog značaja za normalno fukncioniranje gospodarstva, ali i za neophodno poboljšanje standarda radnika i svih građana, te da je jedan od prioriteta UPFBiH upravo rad na usvajanju ovih zakona i reformi tržišta rada.

U otvorenoj raspravi, gospodarstvenici Konjica su naglasili važnost ujedinjavanja poslodavaca u FBiH kako bi iste ili slične poruke išle iz svih krajeva FBiH prema donositeljima odluka.

Naveli su brojne probleme koji guše gospodarstvo, te kao osnovni problem naveli nedostatak radne snage, složene uvjete poslovanja, opterećenje parafiskalnim i fiskalnim nametima, kao i skupim i neuređenim pitanjima zdravstvene zaštite i posredovanja u zapošljavanju, raznim oblicima socijalne zaštite, zaštite na radu te pitanja neusklađenosti sustava obrazovanja sa potrebama tržišta rada.

Sudionici okruglog stola istaknuli su da se daje velika podrška jačanju članstva kroz pristupanje federalnom udruženju poslodavaca, te zatražili nastavak bliske i unapređene suradnje. UPFBiH će poslodavcima staviti na raspolaganje svoje baze podataka, raspoložive web stranice, kao i informacije o svakodnevnim aktivnostima, a sve s ciljem bolje i ciljane suradnje među gospodarstvenicima.

Okrugli stol je organiziran u sklopu projekta "Doprinos organizacija civilnog društva poboljšanju utjecaja poduzetništva na socio-ekonomski razvoj BiH – EISE projekat" koji provodi UPFBiH i Unija poslodavaca RS, a koji financira Europska unija, priopćeno je iz UPFBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close