MEDIA Regata

Konjic: Novinari će voziti regatu kako bi pomogli poribljavanje Neretve

Gospodarstvo / Flash | 04. 04. 2016. u 09:38 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje građana Zelena rijeka iz Konjica, uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma te općine Konjic, organizira prvu Neretva MEDIA Regatu, koja će se održati u Konjicu od 3. - 4. lipnja 2016. godine.

Konačni cilj održavanja Neretva MEDIA Regate jeste očuvanje prirodnih ljepota konjičke regije, promocija Konjica kao destinacije te upotreba skupljenih sredstava u svrhe poribljavanja rijeke Neretve, priopćili su organizatori.

Neretva MEDIA Regata je odgovor udruženja na potrebe vezane za zaštitu ovog prirodnog područja i ponovno poribljavanje domaćim vrstama ribe koje su skoro istrijebljene iz rijeke Neretve. Održavanje Neretva MEDIA Regate će skrenuti pažnju javnosti na trenutno stanje rijeke, aktivnosti koje se dešavaju na ovom području te eventualna poboljšanja u zaštiti flore i faune.

Planirano je da sudionici ovog natjecanja budu predstavnici svih medija sa prostora Bosne i Hercegovine, koji će se natjecati u rafting spustu niz rijeku Neretvu. Zadatak natjecatelja jeste da što prije završe spust, na relaciji od Džajića buka do Stare ćuprije u Konjicu, odakle će se dalje uputiti ka brodu na Jablaničkom jezeru. Predviđeno je da svakim čamcem upravlja posada od 6 članova (po dva predstavnika iz tri različita medija) sa profesionalnim skipperom, koji će biti zadužen za siguran spust i podršku natjecateljima.

Udruženje građana Zelena rijeka Konjic osnovano je 2011. godine sa namjerom obavljanja aktivnosti na poljima zaštite životne sredine, naročito vodenih površina ove regije. Udruženje aktivno radi na održanju prirodne ravnoteže flore i faune na području toka rijeke Neretve, Boračkog jezera, Jablaničkog jezera kao i planinskih dijelova općine Konjic.

Kopirati
Drag cursor here to close