Pouzdan posrednik

Komparacio.ba – vrhunski alat za pretragu i poređenje financijskih usluga

Gospodarstvo / Flash | 27. 03. 2014. u 13:47 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komparacio.ba jedinstven je novi portal na tržištu BiH koji omogućuje korisnicima brze i besplatne pretrage ponuda iz finacijskog sektora: banaka, osiguranja, leasinga i mikrokredita, te usluga različitih telekomunikacijskih dobavljača.

''Živimo u dinamičnom okruženju i svakodnevno smo izloženi pritiscima birati i donositi odluke. U mnoštvu informacija sve je manje onih pravih i pouzdanih koje omogućuju razumijevanje najsuvremenijih financijskih i telekom usluga i proizvoda. Stoga, korisnici često imaju frustrirajući osjećaj nemoći i neravnopravnosti prema bankama, osiguranjima, telekom operaterima i drugim isporučiteljima. Može se reći da postoji jaz između klijenata i davatelja usluga. Sada je tu Komparacio.ba koji uči svoje korisnike kako da pretraživati, uspoređivati i izabirati. Želimo biti partner od povjerenja kojem se i nakon pretraga korisnici mogu obratiti za dodatne informacije i objašnjenja'', kaže Dino Osmanbegović, vlasnik portala, ističući da je Komparacio.ba je pouzdan posednik, a ne ''zastupnik jedne ili druge strane''.

Prednost za korisnike ogleda se u brzom pregledu i biranju željenih proizvoda i usluga, dok se davateljima usluga daje prilika da objektivno predstave funkcionalnosti svojih proizvoda. Komparacio.ba ne postiče korisnike na kupnju, već omogućava da ako imaju potrebu za nekim proizvodom ili su se odlučili za kupnju, detaljno pregledaju uvrštene ponude, uporede ih i uvjere se u njihove funkcionalnosti.

''Korisnici trebaju slijediti svoja promišljanja. Pametan izbor se ne završava na jednom proizvodu i u jedinstvenoj situaciji, to treba postati kontinuirani proces pretraživanja, upoznavanja, edukacije. Samo educiran i dobro informiran potrošač je zaštićen potrošač'', kaže Osmanbegović, dodajući: ''Konkurencija se na portalu Komparacio.ba odvija u 'neutralnoj areni', bez mogućnosti dominacije korporativnih poruka i simbola davalaca usluga, uz fer sučeljavanje njihovih konkurentskih kapaciteta, što daje jaka dodatna jamstva da se neće tolerirati pokušaji preferiranja i neprihvatljivog utjecaja na rangiranje pojedinih ponuda.''

Načela uspoređivanja na Komparacio.ba ustanovljena su prema očekivanim interesima i potrebama korisnika. S minimalnim unosom bitnih elemenata, već u prvom koraku pretrage moguće je dobiti pregled i uspoedbu ponuda u okviru jedne skupine proizvoda, sortirane po dva ili više kriterija.

U drugom koraku, dodavanjem pojedinih funkcionalnosti proizvoda, vrši se konačno fokusiranje uže grupe proizvoda, a svaki prozvod ima detaljan opis. Omogućena je brza i jednostavna komunikacija sa stručnjacima Komparacio tima ili s ovlaštenim predstavnicima isporučilaca, putem kratkih upita ili zahtjeva za ponudu.

Kopirati
Drag cursor here to close