Koke nosilje

Kompanija ''Bingo'' predstavila projekt vrijedan pet milijuna eura

Gospodarstvo / Flash | 10. 01. 2014. u 00:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trgovački lanac Bingo je u naselju Ciljuge kod Živinica prezentirao projekt farme koka nosilja u vrijednosti od pet milijuna eura, na kojoj je nazočilo i izaslanstvo Vlade Tuzlanske županije.

''Trgovačka kompanija Bingo je ponos Tuzlanske županije. Izuzetno je važna činjenica da se okreće prema poljoprivredi u koju ulaže sredstva što će od velikog značaja biti za Općinu Živinice, ali i širu zajednicu'', izjavio je premijer Tuzlanske županije Sead Čaušević.

Kazao je da će u ovoj farmi posao dobiti 200 radnika, te kada se organiziraju kooperativni poslovi mjesta će biti i za još tisuću radnika.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanske županije Sead Hasić je ovom prilikom istaknuo da se radi o velikom projektu proizvodnje zdrave hrane na području Tuzlanske županije, te da su velika očekivanja i u pogledu zapošljavanja.

Riječ je o najsuvremenijem objektu ove vrste gdje će u početku ova farma imati 39 tisuća koka nosilja i mjesečna proizvodnja iznosit će više od milijun jaja.

Nakon izgradnje farme koka nosilja, tvrtka ''Bingo“ će na prostoru Ciljuga nastaviti ulagati u kapacitete za proizvodnju tjestenine, keksa, kao i plasteničku proizvodnju.

Kopirati
Drag cursor here to close