Do koga je?

Koga čeka most preko Neretve?

Gospodarstvo / Flash | 11. 02. 2015. u 12:21 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Do Grada je'', kaže za Bljesak.info Hasan Pekušić, direktor HP Investinga upitan što je s potpisom na Ugovor kojim bi trebali početi radovi na spajanju vrha Avenije i Sjevernog logora, a koji je najavljen još početkom jeseni prošle godine.

Naime, Pekušić je za Bljesak.info potvrdio kako je donesena odluka o tome da njegova tvrtka dovrši gradnju mosta, koja je započela jo 2008. godine, ali da nikakav ugovor još uvijek nije potpisan jer Grad, iz njemu nepoznatih razloga, odugovlači.

S druge strane, iz Grada Mostara, tvrde drugačije, navodeći kako je ugovorna procedura završena, ali da su se pred radove ispriječili drugi radovi.

''Ugovor između Grada Mostara i HP Investinga, odnosno procedura oko završetka mosta od vrha Avenije do Sjevernog logora je završena, međutim s radovima se neće početi dok se ne započne izgradnja puta od mosta do Titove ulice jer bi došlo do oštećena završnog sloja asfalta uslijed rada teških strojeva'', kratko je priopćeno za Bljesak.info iz Gradske uprave.

Pekušić je potvrdio da je ugovorena gradnja pješačkog prolaza u Zaliku, ali da se opet čeka da grad riješi imovinsko-pravne odnose kako bi se moglo započeti s radovima.

I Vlada Federacije BiH, uoči vijesti o potpisivanju ugovora, donijela je odluku o prijenosu po kojoj će Grad Mostar preuzeti okončani projekt izgradnje mosta 'Avenija Sutina' preko Neretve, vrijedan 3.497.393,84 KM.

Godinu ranije, Vlada FBiH je odobrila preusmjeravanje 261.400,32 marke za izgradnju mosta Avenija – Sutina iz sredstava naplaćenim izdavanjem GSM licence za 2010. i 2011. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close