Ekipe na terenu

Klizište progutalo magistralnu cestu: U prekidu promet Doboj-Maglaj

Gospodarstvo / Flash | 21. 05. 2014. u 11:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada razmotrila je danas Informaciju o stanju magistralne ceste M-17 nakon katastrofalnih poplava koje su izazvale klizišta i odrone, a koju je podnio Dragan Trebović, izvršni direktor u Javnom poduzeću Ceste Federacije BiH.

Kako je navedeno, u mjestu Kosova na cesti između Maglaja i Doboja došlo je do prekida prometa zbog klizišta koje je nastalo u dužini od gotovo 300 metara. Zbog toga se promet odvija obilaznim putem Maglaj – Ševarlije – Doboj.

Istaknuto je da je ekipa stručnjaka s Građevinskog fakulteta u Sarajevu na terenu sa zadatkom da snimi stanje i procijeni načine na koji će ovo klizište biti sanirano kako bi se ova magistralna cesta učinila prohodnom za promet.

Prema prvim procjenama trebat će dosta vremena da se cesta potpuno sanira, posebno i zbog činjenice da su aktivne vode na ovom klizištu i da se za poduzimanje bilo kakvih radova ono najprije treba isušiti.

Ekipe ljudi i mehanizacije Javnog poduzeća Ceste FBiH su na terenu, a Vlada ih je zadužila da ulože maksimalne napore kako bi ova prometnica bila što prije stavljena u funkciju. Ostale ceste u Federaciji BiH su, kako je danas navedeno, prohodne, navodi se iz Službe za informiranje Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close