suradnja

Klas dogovorio izvoz u Tursku 1.000 tona brašna do kraja godine

Gospodarstvo / Flash | 05. 12. 2015. u 18:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru trodnevne posjete Turskoj, izaslanstvo Općine Novi Grad Sarajevo boravila je u petak u posjeti bratskoj Općini Derince iz pokrajine Kocaeli, jedne od industrijski najrazvijenijih pokrajina u Republici Turskoj. Suradnja ove dvije općine datira još od 1997. godine. Ovom posjetom oživljena je suradnja kao i bratski odnosi između Općine Novi Grad Sarajevo i Općine Derince.

Izaslanstvo je primio načelnik Ali Hajdar Bulut sa suradnicima. Razgovarao je o projektima općina, te su razmatrane mogućnosti rada na zajedničkim projektima.

U organizaciji Općine Derince, delegacija se susrela sa predsjednikom Trgovinske komore Grada Kocaeli, Muratom Ozdagom, koji je za ovu priliku, okupio ugledne gospodarstvenike iz ove regije. Ostvareni su značajni kontakti među gospodarstvenicima s područja općine Novi Grad Sarajevo i gospodarstvenicima domaćinima, te su dogovoreni i konkretni koraci za buduću suradnju. Trgovinska komora Grada Koacelija omogućila je Općini Novi Grad Sarajevo da prezentira ponudu svog gospodarstva, te što će u narednom razdoblju biti realizirano. Prilikom ovog susreta firma KLAS d.d. Sarajevo dogovorila je da u ovaj dio Turske izveze 1.000 tona brašna do kraja 2015.godine, priopćeno je iz Klasa.

Izaslanstvo je u uredu guvernera okruga Kocaeli Hasana Basria Guzeloglua, primio Ministar za znanost, industriju i tehnologiju u Vladi Republike Turske Fikri Isik.

''Veoma mi je drago što vas danas imam priliku ugostiti i upoznati. Vlada Turske podržava sve vaše međusobne dogovore i stat će iza svakog vida suradnje koji uspostavite. Način na koji ste se vi organizirali s vašim gospodarstvenicima i došli kod nas u posjetu je za nas nešto sasvim novo i mislimo da su upravo ovakve posjete ključ jačanja i konkretiziranja suradnje između naših država'', izjavio je ministar Isik.

Na radnoj večeri, delegaciju Općine Novi Grad Sarajevo ugostio je i predsjednik Skupštine Trgovinske komore Grada Istanbula Šekib Avdagić, koji je pohvalio konkretne aktivnosti općinskog izaslanstva, stavivši se na raspolaganje kod realizacije svih dogovorenih projekata.

Podsjećamo, da Općina Novi Grad Sarajevo, uz podršku Unije općina turskog vijeća (TDBB), boravi u Istanbulu gdje je organiziran niz strateški važnih sastanaka za jačanje i razvoj gospodarstva, kao i same Općine Novi Grad Sarajevo.

Izaslanstvo predvodi načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, a čine ga predsjednik Uprave AS GROUP, kojoj iz Općine Novi Grad Sarajevo pripada firma Sprind, Rusmir Hrvić, zatim direktor firme Velvet trade koja se također bavi proizvodnjom hrane Murat Begić, te direktor firme Bosnaplast koja se bavi proizvodnjom plastičnih cijevi Huso Ćesir. U delegaciji Općine Novi Grad Sarajevo nalazi se još šef Odsjeka za gospodarstvo, Džemaludin Kahrović, te bivši ministar energije, rudarstva i industrije, Erdal Trhulj, koji trenutno obavlja konzultantske poslove za značajne infrastrukturne projekte i građevinarstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close