Granični prijepor

Karl Erjavec optimist po pitanju arbitraže o granici s Hrvatskom

Gospodarstvo / Flash | 06. 01. 2015. u 09:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je u ponedjeljak da je optimist glede presude koju će o hrvatsko-slovenskom graničnom prijeporu donijeti arbitražni sud kako se očekuje sredinom 2015.

"Ostajem optimist u pogledu pravorijeka arbitražnih sudaca, a odvjetnici za međunarodno pravo koje je Slovenija angažirala kažu mi da će arbitražno rješenje u pogledu slovenskog dodira s otvorenim morem biti pozitivno", kazao je Erjavec za Slovensku televiziju u razgovoru o zadaćama slovenske vanjske politike u ovoj godini.

Erjavec je dodao da je određivanje slovenskog kontakta s otvorenim morem prema Arbitražnom sporazumu Slovenije i Hrvatske jedna od zadaća arbitara kojom će oni ispuniti mandat koji su dobili arbitražnim sporazumom.

Erjavec je kazao kako je zanimljivo da je i hrvatski predsjednik Ivo Josipović tijekom kampanje kojom se natječe za svoj drugi mandat istaknuo da je prilikom prihvaćanja arbitražnog sporazuma u Saboru, kad je bio zastupnik, glasovao protiv arbitražnog sporazuma zbog rezervi u pogledu točke tog sporazuma po kojem Slovenija treba dobiti kontakt s otvorenim morem.

Kopirati
Drag cursor here to close