MOff

Kakva je budućnost autorskih prava?

Gospodarstvo / Flash | 30. 11. 2016. u 14:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Konferencija je bila vrlo zanimljiva i želim istaknuti kako je bila korisna u smislu da su menadžeri pokazali kako je rasprava o autorskim pravima više nego dobro došla. Čast je biti uključen i potpomoći projekt koji obećava i želim im puno uspjeha", rekao je generalni direktor AGICOA-e, Tom de Lange nakon konferencije o autorskim pravima koja je održana u sklopu Mostar Film Festivala.

Naime, u okviru poslovne sekcije Mostar Film Festivala u Hotelu Mostar održana je konferencija "Organizacije za kolektivno ostvarivanje autorskog i srodnih prava: prošlost, sadašnjost, budućnost" koju su uz podršku AGICOA, najveće svjetske organizacije za kolektivno prikupljanje prava i međunarodnog partnera ovogodišnjeg Festivala organizirali Udruženje Filmske Industrije BiH, APAW BiH i Institut za Intelektulano vlasništvo BiH.

Uz prisustvo svih vodećih ljudi iz telekomunikacijskih kompanija regije, udruženja za prikupljanje prava iz regije i državnih institucija koje su vezane uz ovu tematiku vodila se vrlo intenzivna rasprava po ovom pitanju i situaciji oko kolektivne naplate prava kako u BiH tako i u regiji, priopćeno je iz MOFF-a.

Kopirati
Drag cursor here to close