Play Media Day 03

Kako poslovanju može pomoći Game of Thrones, influenseri i žene iz kreativne industrije

Ovogodišnji događaj će činiti i još dva atraktivna panela. Jedan od njih ugostit će uspješne influensere i influenserice regije, dok će drugi predstaviti uspješne žene na vodećim pozicijama u oblasti kreativne industrije.
Gospodarstvo / Flash | 03. 05. 2018. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Panelisti Play Media Daya 03

Play Media Day 03 predstavlja tri panel diskusije koje će, ističu organizatori, privući veliku pozornost posjetitelja regionalnog komunikacijskog događaja, koji će se 8. lipnja održati u Banjaluci.

Panel ''Game of Thrones - medijski fenomen'' prisutnima će otkriti što ovu seriju čini toliko privlačnom. Iako je ''Igra prijestolja'' zapravo dobrim dijelom njena refleksija, čar ove serije leži negdje drugdje.  Posjetitelji će imati priliku da saznaju sve o fenomenu ''Igra prijestolja'', razlogu zbog kojih se autor knjige George R.R. Martin, odlučio na interpretaciju srednjeg vijeka u svom kapitalnom djelu, o metaforama i idejama koje se, kroz seriju iz domena popularne kulture, plasiraju javnosti, o odnosu sudionika prema tekstualnom predlošku i njegovoj adaptaciji za male ekrane i mnogim drugim zanimljivostima. Sudionici panela su: filmska i TV kritičarka Monika Ponjavić, novinar Branislav Predojević, psiholog Dejan Matijević i arhitekt i ekspert za povijesnu rekonstrukciju Đorđe Mandrapa, priopćeno je.

Foto: PR / Panelisti Play Media Daya 03

Ovogodišnji događaj će činiti i još dva atraktivna panela. Jedan od njih ugostit će uspješne influensere i influenserice regije, dok će drugi predstaviti uspješne žene na vodećim pozicijama u oblasti kreativne industrije.

U doba digitalnih medija i društvenih mreža smatra se da publika više vjeruje sadržaju koje plasiraju influenseri, nego tradicionalni oglašivači. Fenomen ovakvog oblika promocije i marketinga ruši sva tradicionalna pravila komunikacije i uloga influensera postaje sve relevantnija.

Poznata blogerica i novinarka iz Beograda Branislava Antović će moderirati panel ''The Power of Like'' kojeg će činiti Erna Saljević, u online svijetu poznatija kao ''Diva is Back'' iz Sarajeva, Milan Vučićević koji je na društvenim mrežama već dugi niz godina prisutan pod pseudonimom ''Nichim Izazvan'' iz Beograda, Nataša Gardašević, koja je u kratkom periodu izgradila svoj brend ''Njezvanova'', iz Podgorice, ali i Petra Mamić, popularna ''Skitnica'' iz Bjelovara. Influenseri će prisutnima otkriti koliko im je ovakav vid popularnosti i zarade donio benefita, kao i koliko je teško bilo izgraditi vlastiti brend, ali i ponuditi kvalitetnu suradnju potencijalnim klijentima, stoji u priopćenju.

Prisutni će saznati i mogu li se poznati influenseri baviti samo ovim poslom ili im ovakav vid komunikacije služi za dodatni izvor prihoda. Diskutirat će se i o potrebi brendova za angažiranjem influensera, aktualnim trendovima, ali i budućnosti ovakvog vida promocije, kao i da li je posao influensera postalo novo zanimanje.

Foto: PR / Panelisti Play Media Daya 03

Treći, ali ništa manje važan panel će činiti neke od najuticajnijih žena na vodećim funkcijama kreativne industrije regije.

Kreativna direktorica agencije Play Team i direktorica programa Play Media Day Dijana Tepšić će moderirati panel ''Žene na vodećim pozicijama kreativne industrije'' koji će činiti pet uspješnih žena, koje su imale viziju i postigle veliki uspjeh u agencijama koje vode, priopćeno je.

Sara Mekinc – Pristop, Ljubljana, Jana Savić Rastovac – McCann, Beograd,  Sanja Đekić – Mediacom CE, Zagreb, Anita Todorović – Whole In One Communications, Beograd, zajedno sa Dijanom Tepšić diskutirat će o izazovima kroz koje su prošle ove uspješne žene na putu do osobnog i profesionalnog uspjeha. Otkriće nam koliko je izazovno biti žena na vodećoj poziciji.

Pored IT industrije, kreativna industrija je najbrže rastuća industrija u svijetu. Panelistice će diskutirati i kakav utjecaj na razvoj kreativne industrije imaju žene.

Još nešto više od mjesec dana je ostalo do Regionalnog komunikacijskog događaja Play Media Day 03, koji će se održati 8. lipnja u Banjaluci, u jedinstvenom prostoru Muzeja savremene umjetnosti RS.

Više informacija o događaju, kao i o dostupnim kotizacijama možete pronaći na www.playmediaday.com. Komunikacija je beskonačna!

Kopirati
Drag cursor here to close