A Mostar tek dobio korpe

Kakanj će uskoro dobiti 25 podzemnih kontejnera za prikupljanje otpada

Gospodarstvo / Flash | 03. 06. 2016. u 19:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U široj gradskoj zoni Kaknja uskoro će biti postavljeno 25 podzemnih kontejnera za prikupljanje komunalnog otpada.

Prošlogodišnja testna faza ugradnje podzemnog kontejnera u blizini jednog od kakanjskih solitera pokazala je odlične rezultate. Nakon toga je pokrenuta tenderska procedura za izbor izvođača radova za ugradnju novih 25 podzemnih kontejnera u široj gradskoj jezgri Kaknja.

U općini Kakanj planiraju da se podzemni kontejneri ugrade i u drugim područjima, te na taj način da se u potpunosti ukine sadašnji koncept otvorenih kontejnera, oko kojih se razbacuje smeće, šire neugodni mirisi i koji narušava estetska dimenzija prostora, piše Fena.

Otpad će se u kontejnere ubacivati uz pomoć nadzemnih 'inox' kanti s poklopcem, koji će se moći otvarati nogom ili ručno, a pražnjenje kontejnera vršiti će samo radnici nadležnog komunalnog preduzeća.

Nadležana općinska služba Kaknja za realizaciju ovog programa financira i ugradnju posebnog mehanizma na vozilo za odvoz smeća kako bi se omogućilo pražnjenje podzemnih kontejnera.

U međuvremenu, Mostar pored pet komunalnih poduzeća koja djeluju u gradu ima iznimno neuredne ulice. A nove korpe za otpad koje smo koačno dobili, građani su već počeli razvaljivati. Podzemni kontejneri bi sigurno bili jedno od boljih rješenja z mostar, ali s obzirom na tempo kojim idemo, podzemni kontejneri u Mostaru djeluju kao daleka budućnost.

Kopirati
Drag cursor here to close