Rješenja nema

Kadrić: Željeznice Federacije nemaju kapacitet da riješe problematiku

Gospodarstvo / Flash | 05. 11. 2014. u 15:11 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U JP Željeznice Federacije BiH (ŽFBiH) u Sarajevu danas je održan sastanak predstavnika firme Gredelj iz Zagreba koje je predvodio stečajni upravitelj Pero Hrkać i Uprave ŽFBiH na čelu sa predsjednikom Uprave - generalnim direktorom Nijazom Puzićem na kojem je razgovarano o modalitetima rješenja problema za radnike Gredelja iz Dobošnice.

''Konkretan dogovor nije postignut zato što predstavnici Gredelja iz Zagreba, kao većinski vlasnik, nisu iznijeli konkretan prijedlog o sudbini svoje firme i rješenje za radnike u Dobošnici'', izjavio je za Agenciju Fena savjetnik generalnog direktora Željeznica FBiH Samir Kadrić.

Po njegovim riječima, Uprava Željeznica FBiH će svaki konkretan i prihvatljiv prijedlog analizirati i donijeti svoj konačan stav ukoliko bude ekonomski opravdan.

Željeznice FBiH su i ranije iskazale spremnost da pomognu radnicima Gredelja iz Dobošnice.

''Nažalost, Željeznice Federacije BiH nemaju mehanizme, niti kapacitet da samostalno riješe ovu složenu ekonomsku i pravnu problematiku. Svakako ćemo i dalje aktivno sudjelovati u cilju iznalaženja konkretnog rješenja za ovaj problem'', kazao je Kadrić.

Kopirati
Drag cursor here to close