Pelješki most

Jurković: Kroz Neum smanjen promet, ali ne drastično

''Očekujemo da će maksimalna popunjenost u Neumu trajati još nekih dvadesetak dana i da ćemo u ovoj godini dostići bar nekih 80 posto iz rekordne 2019. godine''
Gospodarstvo / Flash | 02. 08. 2022. u 16:21 Fena/Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvih tjedan dana otkako je otvoren Pelješki most, smanjen je broj prometa, odnosno vozila koja su u tranzitu kroz Neum – potvrdio je Feni načelnik Neuma Dragan Jurković.

Kaže kako je to s jedne strane poželjno jer su gužve u prometu stvarale problem, dok s druge strane nisu izgubili turiste koji bi iz tranzita svratili u Neum kakvi su bili, navodi načelnik, crni scenariji od ranije.

''Taj pad se osjetio za nekih 15 do 20 posto, ali nema drastičnog smanjenja. U zadnja dva dana imamo čak i povećan promet. Očito da duža dionica koja ide preko Pelješca ne odgovara ljudima koji putuju, pa onda nastave dalje kroz Neum. Dobar dio njih se zaustavlja u našim ugostiteljskim objektima'' – naglasio je Jurković.

Ističe kako je Neum trenutno na 95 posto popunjenosti.

''Hoteli su puni. Dio uz obalu je također jako popunjen kako smo i očekivali jer smo u špici sezone. Očekujemo da će maksimalna popunjenost u Neumu trajati još nekih dvadesetak dana i da ćemo u ovoj godini dostići bar nekih 80 posto iz rekordne 2019. godine'' – podvukao je on.

A zbog velike popunjenosti i nedostatka plažnih kapaciteta, načelnik je otkrio kako se razmatra proširenje plaže na drugu stranu obale, odnosno na jedan dio poluotoka kako bi se smanjio pritisak na postojeću plažu.

 

Prijelaz Doljani

"Od 1. srpnja do 1. kolovoza 2022. godine, na Međunarodnom graničnom prijelazu Doljani na ulazu u BiH, evidentirano je ukupno 52 997 osoba, dok je mjesec prije (od 1. lipnja do 1. srpnja 2022. godine), na istom graničnom prijelazu na ulazu u BiH evidentirano 39 061 osoba", kazala je za Bljesak.info Franka Vican Bošković, glasnogovornica Granične policije BiH

Kopirati
Drag cursor here to close