Intesa Sanpaolo Banka

Jubilarna kampanja Inspirirani srcem

Više od 270.000 KM donirano u prvih 10 godina trajanja kampanje Inspirirani srcem
Gospodarstvo / Flash | 20. 06. 2023. u 14:21 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalno tijekom mjeseca svibnja, Intesa Sanpaolo Banka i kompanija Visa realizirali su jubilarnu desetu kampanju Inspirirani srcem. Jubilarna kampanja je kao i sve prethodne trajala mjesec dana, a podrazumijevala je da korisnici Visa Inspire i Visa Platinum kartica tijekom trajanja kampanje svoja plaćanja obavljaju karticama, te tim putem, a bez dodatnog troška za njih, bude izdvojeno 0,10 KM za donaciju. Korisnici navedenih kartica su iste u jubilarnoj kampanji koristili više nego prethodne godine, te je zaključno s 31. svibnjem prikupljeno 40.000 KM koje će biti donirane u humanitarne svrhe.

"S obzirom na to da Intesa Sanpaolo Banka ove godine obilježava prvih 15 godina djelovanja u BiH sretan sam da u istoj godini obilježavamo još jedan jubilej, a to je 10 godina od pokretanja Inspirirani srcem kampanje zajedno s našim prijateljima iz kompanije Visa. Intesa Sanpaolo kao grupa u okviru koje djelujemo i mi u BiH, jako je privržena lokalnim zajednicama i konstantnoj podršci društvu kroz razne vidove pomoći. Također, veseli me činjenica da smo od 2019. godine do danas uspjeli podržati porodilišta u skoro svim bolnicama u BiH, te mjesta gdje život počinje učiniti boljim za rad, ali i početak života najmlađih stanovnika ove prelijepe zemlje", izjavio je Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke.

  / Intesa Sanpaolo Banka/Visa

Inspirirani srcem kampanja nastala je kao humanitarna kampanja čiji je cilj bio pomoći bh. stanovništvo u različitim potrebama, a od 2019. godine, kada je donesena odluka da će se sredstva u vidu kupovine opreme isključivo usmjeravati na porodilišta koja djeluju u okviru bolnica ili domova zdravlja u BiH, donirali smo sredstva porodilištima u Mostaru, Banja Luci, Tuzli, Travniku, Gračanici, Sarajevu, Livnu, Prijedoru, Kaknju, Zenici. Ovogodišnja donacija bit će uručena porodilištima u JZU Bolnici „Sveti vračevi“ u Bijeljini i JZU „Zdravstveni centar Brčko“.

"Želio bih da se zahvalim svim korisnicima Visa kartica koji već godinama sudjeluju u ovoj akciji i zajedno s nama i s Intesa Sanpaolo Bankom, mijenjaju okruženje u kojem živimo na bolje. Njihova reakcija nas je inspirirala da već deset godina organiziramo ovu inicijativu i da danas s velikom posvećenošću razmišljamo što dodatno možemo da uradimo u godinama koje dolaze", izjavio je ovim putem Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Europu.

  / Intesa Sanpaolo Banka/Visa

Generalni zaključak je da ovakve kampanje treba nastaviti, jer je ovo jedinstven način koji objedinjuje klijente tj. društvo, društveno odgovorne kompanije, medije, te institucije koje istinski trebaju pomoć, posebno odjeljenja gdje se rađaju novi stanovnici Bosne i Hercegovine.

Pored korisnika Visa kartica Intesa Sanpaolo Banke i kompanije Visa, kampanju su tradicionalno partnerski podržali i RSG radio, te Klix.ba.

Detaljnije na www.inspirisanisrcem.ba

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close