Osvrt na pisanje medija

JP Komos: Metla je metla, bez obzira gdje i tko meo s njom!

Gospodarstvo / Flash | 01. 03. 2014. u 18:05 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

JP Komos obratio se javnosti priopćenjem, a povod njihovog oglašavanja su, kako piše u priopćenju, učestali tendenciozni i neistiniti natpisi u Večernjem listu koji se odnose na komunalna poduzeća i uređenje komunalne djelatnosti u Gradu Mostaru, a koje je između ostalih prenio i naš portal.

Priopćenje JP Komosa je osvrt na tekst ''Osnovati dva nova komunalna poduzeća umjesto sadašnjih pet'' koji je Večernji list objavio 27. veljače 2014.god, a koje su započeli citatom uvoda iz OHR-ove Bilješke o pitanju odlaganja otpada u Mostaru lokacija Uborak.

''U uvodnoj riječi OHR Jug snažno osuđuje stav hrvatskih vlasti još iz vremena 1995. godine kada su odbili podržati uspostavu novog odlagališta otpada za Grad Mostar. Hrvatske su vlasti prvo opstruirale izgradnju novog odlagališta otpada u Lakiševinama. Onda su otišli dalje odbijajući da koriste obnovljeno odlagalište Uborak, zajedno sa Bošnjacima, nakon što je Europska Unija uložila 5 milijuna DM u ovaj projekt'', naveli su iz Komosa.

Presuda OHR-a je po njihovom mišljenju, shvaćena pogrešno, pa su pojedinci iz vladajućih struktura dobro shvatili i krenuli, ali ne ka ujedinjenju firmi što je bilo i prirodno i logično, već razbijanju J.P. ''Komos'', mišljenja je Komos.

''U tekstu “Dva nova komunalna poduzeća umjesto sadašnjih pet”, Večernji list tendenciozno veliča JP Parkove, iznoseći neistinu da samo oni posluju pozitivno.

Bilo bi lakše a i istinito da je napisano da jedino uništeni J.P.Komos posluje negativno, a ostale komunalne firme pozitivno, što su i činjenice! Iznenađeni smo izjavom gosp. Slađana Bevande predsjednika Gradskog odbora HDZ BiH Mostar i njegovim “nepoznavanjem” činjenica, a mi bi u Komosu protumačili da je to još jedan manevar i opstrukcija procesa uređenja komunalne djelatnosti u Gradu Mostaru'', stoji u priopćenju JP Komosa.

Oni navode kako sada Bevanda ima priliku reći 'DA' jednom komunalnom poduzeću i da se shodno Odluci Gradskog vijeća iz 2006. o JP Komunalno d.o.o. sva krvna zrnca pomiješaju i da se napravi jedna komunalna firma od zaposlenika Parkova i dijela zaposlenika Komosa.

''Metla je metla, bez obzira gdje i tko meo s njom!'', navode iz JP Komosa, te ističu kako se u izjavi Slađana Bevande vidi kako pojedini političari prilaze uređenju komunalne djelatnosti u Gradu Mostaru

''Vidi se u predmetnoj izjavi gosp. Slađana Bevande koji govori o ujedinjenjima gubitaša i poduzeća koje dobro posluje, o uspostavi pariteta kojeg sada nema i … ! Očito da gospodin ne zna i nije pročitao Odluku o jedinstvenom komunalnom poduzeću iz 2006.god. Bilo bi dobro da je pročita i konačno počne raditi, istinski, u dobroj vjeri za primjenu Odluke o jednom komunalnom poduzeću koje preuzima samo radnike Parkova i dio radnika Komosa, a nikakve dugove i nebuloze koji se potenciraju namjernim “neznanjem”'', stoji u priopćenju.

JP Komos navodi kako u ranijim tekstovima koje je objavljivao Večernji list, dug Komosa raste iz broja u broj, te je iznosio 6 milijuna, pa 8 milijuna, a po izjavi gosp. Bevande dug je “10 milijuna” i na kraju tvrdnja da su dugovanja ‘’4 puta veća od vrijednosti imovine ove firme’’, što je po njihovom mišljenju suvišno komentirati.

Neprovođenje Odluke Gradskog Vijeća o jednom komunalnom poduzeću u Mostaru, po mišljenju JP Komosa, pokazuje namjeru da se JP Komos dovede u ovo stanje i uništi.

''Glavni problem u ovoj priči oko uređenja komunalne djelatnosti u Gradu Mostaru nije J.P.”Komos” već je glavni problem politika koju predstavlja gosp. Slađan Bevanda, plasiranje neistina u javnosti da će se imovinom Parkova plaćati dugovanja Komosa i sl..

Ne treba više bacati lug u oči građanima već pokazati dobru volju, sjesti, uraditi zajednički posao i urediti komunalu u Mostaru na dobrobit našeg Grada i svih naših sugrađana'', naveli su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close